Η άσκηση της εβδομάδας #41

Σκουώτ

Αν και τα βαθιά καθίσματα ή σκουώτ συστήνονται ως μία άσκηση για τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς, είναι μία από τις πιο βασικές και πολύ καλές ασκήσεις για την ενδυνάμωση του σώματος καθώς εμπλέκονται πολλές μυϊκές ομάδες.

Σε όρθια θέση ανοίγετε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας, έχοντας τα πέλματα παράλληλα. Φέρνετε τα χέρια, μπροστά και τεντωμένα στο ύψος των ώμων. Με ίσιο τον κορμό και ενεργοποιώντας το powerhouse, χαμηλώνετε το σώμα σας στέλνοντας την λεκάνη πίσω και λυγίζοντας τα γόνατα. Μένετε για λίγο κάνοντας μία παύση και ξανά γυρίζετε στην αρχική θέση. Κάνετε 2 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

Σημεία προσοχής: ο κορμός σας θα πρέπει να είναι όσο πιο ευθύς – μην αφήσετε το χαμηλό μέρος της πλάτης σας να στρογγυλέψει – κοιτάτε διαγώνια ώστε ο αυχένας σας να είναι σε μία ευθεία με στην σπονδυλική στήλη και όχι πάνω ή κάτω – προσπαθήστε το βάρος των ποδιών σας να είναι ίσα κατανεμημένο σε όλο το πέλμα.

Tips: για να έχετε ευθεία τον κορμό, φανταστείτε ότι πάτε να καθίσετε σε μία καρέκλα – τα χέρια μπορείτε να τα έχετε μπροστά τεντωμένα, σε θέση «τζίνι», με τα δάκτυλα πλεγμένα πίσω από το κεφάλι. Τα σκουώτ είναι μία άσκηση που μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές, όπως να κρατάτε βαράκια ή μπάρα, να προσθέσετε άλμα, να περάσετε λάστιχο γύρω από τα γόνατα κ.α

Photo 2-6-15 - 1 11 46 μ.μ.