Η άσκηση της εβδομάδας #37

Scissors – Ψαλίδια

Μία άσκηση που διατάσσει τους καμπτήρες των ισχίων, τους τετρακέφαλους και τους οπίσθιους μηριαίους και συγχρόνως ενδυναμώνει το powerhouse και τους μυς γύρω από την σπονδυλική στήλη.

Ξαπλώνετε ανάσκελα, φέρνετε τα πόδια κοντά στους γλουτούς, τα σηκώνετε ένα-ένα σε ορθή γωνία (τραπεζάκι) και στη συνέχεια τα σηκώνετε πιο ψηλά προς το ταβάνι. Βάζετε τα χέρια στην πλάτη, στο ύψος των ισχίων, με τις παλάμες να κοιτούν προς τα πόδια, για να σταθεροποιήσετε τη θέση σας. Ενεργοποιήστε το powerhouse, πάρτε εισπνοή και με την εκπνοή φέρτε το ένα πόδι κοντά σας και το άλλο απομακρύνετε το προς το πάτωμα. Με την εισπνοή τα φέρνετε κοντά, κάνετε την αλλαγή και με την εκπνοή επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Εκτελείτε 5 σετ.

Σημεία προσοχής: να κρατήσετε τα ισχία σταθερά – να φέρνετε κοντά σας το μπροστινό πόδι – να μη ρίχνετε το βάρος στον αυχένα – προσπαθείτε το άνοιγμα να είναι ίσο- δεν κάνετε την άσκηση αν υπάρχει πρόβλημα στον αυχένα και στους καρπούς.

Τips: φανταστείτε τα πόδια σας από το ύψος των ισχίων σαν ψαλίδια, οπού η λεκάνη είναι το σταθερό μέρος και τα πόδια το κινητό – χρησιμοποιήστε τη δύναμη των κοιλιακών και των γλουτών.

Photo 11-5-15 - 4 14 38 μ.μ.