Η άσκηση της εβδομάδας #36

Side Developé

Μία ακόμα άσκηση που δουλεύει την κινητικότητα των ισχίων, η οποία επιμηκύνει τους μυς των ποδιών, δουλεύοντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς μυς των μηρών και τους γλουτούς.

Είσαστε σε πλάγια θέση με τον αγκώνα, τον ώμο και την λεκάνη ευθυγραμμισμένα στο πίσω μέρος του στρώματος. Φέρνετε τα πόδια λίγο πιο μπροστά σε έξω στροφή, τοποθετείτε το χέρι μπροστά σας σε ορθή γωνία με απλωμένη την παλάμη και τραβάτε πίσω προς την σπονδυλική στήλη τον αφαλό για να διατηρήσετε τη σταθερότητα. Λυγίζετε το επάνω πόδι και φέρνετε τα δάκτυλα του ποδιού προς το εσωτερικό μέρος του άλλου μηρού. Παίρνετε εισπνοή και τεντώνετε προς τα πάνω το λυγισμένο πόδι. Με την εκπνοή, κάνετε ραχιαία κάμψη (flex) και το κατεβάζετε. Επαναλαμβάνετε 10 φορές σε κάθε πόδι.

Σημεία προσοχής: να παραμένει ο κορμός σταθερός – να διατηρείτε την έξω στροφή σε όλο το μέρος της άσκησης – να νιώθετε ότι το πόδι μακραίνει από το ισχίο καθώς κατεβαίνει – να μη βάζετε βάρος στο χέρι στήριξης

Tips: φανταστείτε ότι έχετε ένα ελατήριο στον αστράγαλο σας, το οποίο κατά το κατέβασμα υπάρχει κάποια ένταση – για τους πιο προχωρημένους μπορείτε ν’ ανασηκώσετε το πάνω μέρος του σώματος και να στηριχτείτε στον αγκώνα.

Photo 11-5-15 - 4 14 07 μ.μ. (1)

Photo 11-5-15 - 4 14 14 μ.μ. (1)

Photo 11-5-15 - 4 14 17 μ.μ.