Η άσκηση της εβδομάδας #35

Up & Down Kicks

Μία πολύ καλή άσκηση για την κινητικότητα των ισχίων, η οποία επιμηκύνει τους μυς των ποδιών, δουλεύοντας τους εσωτερικούς μυς των μηρών και τους γλουτούς.

Ξαπλώνετε σε πλάγια θέση με τον αγκώνα, τον ώμο και τη λεκάνη ευθυγραμμισμένα στο πίσω μέρος του στρώματος. Φέρνετε τα πόδια λίγο πιο μπροστά σε έξω στροφή, τοποθετείτε το χέρι μπροστά σας σε ορθή γωνία με απλωμένη την παλάμη και τραβάτε πίσω προς την σπονδυλική στήλη τον αφαλό για να διατηρήσετε τη σταθερότητα. Παίρνετε εισπνοή και σηκώνετε το επάνω πόδι, δυναμικά, προς το τα πάνω. Με την εκπνοή, το κατεβάζετε. Επαναλαμβάνετε 10 φορές σε κάθε πόδι.

Σημεία προσοχής: να παραμένει ο κορμός σταθερός – να διατηρείτε την έξω στροφή και στο κατέβασμα – να νιώθετε ότι το πόδι μακραίνει από το ισχίο καθώς κατεβαίνει – να μη βάζετε βάρος στο χέρι στήριξης

Tips: φανταστείτε ότι το πόδι σας το τραβάει κάποιος ψηλά από τον αστράγαλο μ’ ένα ελατήριο, το οποίο κατά το κατέβασμα υπάρχει κάποια ένταση – για τους πιο προχωρημένους μπορείτε ν’ ανασηκώσετε το πάνω μέρος του σώματος και να στηριχτείτε στον αγκώνα.

Photo 11-5-15 - 4 14 14 μ.μ. (1)