Η άσκηση της εβδομάδας #27

Side series – Front/Back

Μία άσκηση που δουλεύει του γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους μυς, αυξάνει την εμβέλεια της κίνησης από τα ισχία, ενδυναμώνοντας το powerhouse και βελτιώνοντας την ισορροπία.

Είσαστε σε πλευρική θέση με το κάτω χέρι, τον ώμο, το κεφάλι, τον κορμό και τα πόδια ευθυγραμμισμένα. Τοποθετείτε το άλλο χέρι μπροστά σας σε ορθή γωνία με απλωμένη την παλάμη και τραβάτε πίσω προς την σπονδυλική στήλη τον αφαλό για να διατηρήσετε τη σταθερότητα. Έχετε τα πόδια ελαφριά στραμμένα προς τα έξω, σε πελματιαία κάμψη (point). Σηκώνετε το επάνω πόδι στο ύψος του ισχίου, παίρνετε εισπνοή καθώς το πηγαίνετε πίσω και με την εκπνοή το φέρνετε μπροστά σε ραχιαία κάμψη (flex) σε δύο ρυθμικά kicks. Επαναλαμβάνετε 10 φορές από κάθε πλευρά.

Σημεία προσοχής: να παραμείνει ο κορμός σταθερός και να μην ταλαντεύεται όταν πηγαίνετε το πόδι μπρος και πίσω – να έχετε τα πόδια τεντωμένα, ειδικά όταν πηγαίνει πίσω να μην λυγίζει το γόνατο – να μη πέσει το πόδι κάτω από το ύψος του ισχίου.

Tips: ξεκινήστε με μικρό εύρος κίνησης και το αυξάνετε σταδιακά – προσαρμόστε τα πόδια σας φέρνοντας λίγο μπροστά, για να βρείτε το σημείο σταθερότητας – για περισσότερη δυσκολία σηκώνετε το κεφάλι και πλέκετε τις παλάμες πίσω στηριζόμενη στους αγκώνες.

Photo 26-2-15 - 5 32 58 μ.μ.

 

Photo 26-2-15 - 5 34 58 μ.μ.