Η άσκηση της εβδομάδας #26

Side series – Scissors

Μία άσκηση που δουλεύει το πλαϊνό μέρος του κορμού ενδυναμώνοντας τους πλάγιους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τα πόδια και βελτιώνει τη ισορροπία.

Ξαπλώνετε στο πλάι με το κάτω χέρι, τον ώμο, το κεφάλι, τον κορμό και τα πόδια ευθυγραμμισμένα. Τοποθετείτε το άλλο χέρι μπροστά σας σε ορθή γωνία με απλωμένη την παλάμη και τραβάτε πίσω προς την σπονδυλική στήλη τον αφαλό για να διατηρήσετε τη σταθερότητα. Έχετε τα πόδια σε πελματιαία κάμψη (point). Παίρνετε εισπνοή, σηκώνετε και τα δύο πόδια μαζί στο ύψος της λεκάνης και αρχίζετε να κάνετε ψαλιδάκια, εκπνέοντας σε κάθε αλλαγή.

Επαναλαμβάνετε 10 φορές από κάθε πλευρά.

Σημεία προσοχής:  κρατήστε το επάνω μέρος του σώματος σας σταθερό – χρησιμοποιείστε το powerhouse για σταθερότητα και ισορροπία του κορμού –χρησιμοποιείστε για στήριξη το μπροστινό χέρι αλλά χωρίς να ασκείτε δύναμη και έχοντας των ώμο πίσω και κάτω – έχετε τα πόδια σας τεντωμένα, η κίνηση γίνεται από τα ισχία.

Tips: για να δουλέψουν περισσότερο οι γλουτιαίοι μύες, στρέψετε ελαφριά τα πόδια σας προς τα έξω- για περισσότερη δυσκολία, ανασηκώστε τον κορμό και φέρετε τα χέρια σας με λυγισμένους τους αγκώνες πίσω από το κεφάλι.

Photo 26-2-15 - 5 32 38 μ.μ.