Η άσκηση της εβδομάδας #23

Rolling like a ball – Η μπάλα

Από τις κλασικές ασκήσεις της μεθόδου, η μπάλα βελτιώνει την ισορροπία, κινητοποιεί και κάνει μασάζ στη σπονδυλική στήλη και δυναμώνει τους κοιλιακούς.

Κάθεστε με τα γόνατα λυγισμένα κοντά το στήθος σας. Ενώνετε τους αστραγάλους και βάζετε τα χέρια σας πάνω σε καθ’ ένα. Χαμηλώνετε το κεφάλι, ώστε το πηγούνι σας να βρίσκετε όσο πιο κοντά στο στήθος, έχοντας τους αγκώνες ανοιχτούς. Παίρνετε εισπνοή, τραβάτε προς τα μέσα τον αφαλό και κυλάτε προς τα πίσω μέχρι την ωμοπλάτη. Με την εκπνοή έρχεστε πάλι μπροστά.

Επαναλαμβάνετε 5-6 φορές.

Σημεία προσοχής: σιγουρευτείτε ότι το κεφάλι σας είναι σταθερό και δεν ακουμπάει στο στρώμα όταν πηγαίνετε προς τα πίσω, το ίδιο και τα πόδια όταν έρχεστε μπροστά – διατηρείτε σταθερή την απόσταση μεταξύ του στήθους και των μηρών – προσπαθήστε κατά τη διάρκεια της άσκησης να αισθάνεστε κάθε σπόνδυλο.

Tips: το κλειδί είναι ο ρυθμός που θα ξεκινήσετε την άσκηση. Αν ρολλάρετε αργά προς τα πίσω θα δυσκολευτείτε να ανεβείτε – αν σας δυσκολεύει στην αρχή η παραπάνω θέση, ξεκινήστε έχοντας τα γόνατα σας ελαφρά ανοιχτά, βάζοντας τα χέρια σας κάτω από τα γόνατα.

Photo 23-2-15 - 12 02 06 μ.μ.Photo 23-2-15 - 12 03 57 μ.μ.