Η άσκηση της εβδομάδας #12

Spine twist

Η στροφή της σπονδυλικής στήλης κινητοποιεί και μακραίνει την σπονδυλική στήλη καθώς και τη στάση καθώς τεντώνει τους μυς της πλάτης. Παράλληλα, είναι και μια άσκηση αναπνοής. Βεβαιωθείτε ότι η στροφή γίνεται από τη μέση και όχι από τους ώμους, έχετε τη λεκάνη και τα γόνατα σταθερά, τα πόδια παράλληλα στο άνοιγμα των ισχίων, τους γλουτούς σφιχτούς και ότι κάτι σας τραβάει ψηλά από την κορυφή τους κεφαλιού.

Παίρνετε εισπνοή και με την εκπνοή τραβώντας κάτω την αριστερή ωμοπλάτη, στρίβετε τον κορμό προς τα αριστερά, τραβώντας κάτω και τη δεξιά ωμοπλάτη, κρατώντας τους ώμους σας στο ίδιο επίπεδο. Εισπνέετε για να έρθετε στο κέντρο και κάντε το ίδιο από την άλλη μεριά. Επαναλαμβάνετε 4 φορές από κάθε πλευρά.

Στο πρώτο επίπεδο, για τους αρχάριους, την εκτελείτε καθισμένη σε μία καρέκλα προκειμένου να έχετε τη σωστή στάση. Το επόμενο στάδιο είναι να καθίσετε στο πάτωμα πάνω σ’ ένα τουβλάκι γιόγκα ( ή σ’ ένα χοντρό βιβλίο) που βοηθάει να έχετε ίσιο τον κορμό και το τρίτο στάδιο είναι να την εκτελέσετε χωρίς υποστήριξη με τα γόνατα στην αρχή λίγο λυγισμένα και μετά τεντωμένα και ενωμένα.

 

Photo 7-12-14 - 11 14 36 π.μ.