Οι συλλεκτικές Χριστουγεννιάτικες συλλογές της L’ Occitane

Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμα ζεστός και να μην θυμίζει ότι σιγά-σιγά τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ωστόσο ο γαλλικός οίκος L’ Occitane έφτιαξε μία ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα και μας υποδέχτηκε στο κατάστημα του στη Γλυφάδα για να μας παρουσιάσει τις νέες συλλεκτικές Χριστουγεννιάτικες συλλογές, παρασύροντας μας στη μαγεία της Προβηγκίας.

Γνωρίζετε ότι, για πολλούς στην Προβηγκία, η ελιά ήταν πάντα το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους; Η συγκομιδή των ελιών είναι μια στιγμή χαράς και ευτυχίας που φέρνει κοντά οικογένεια και φίλους, καθώς συναντώνται για να απολαύσουν τον καρπό της προσπάθειας τους πριν τις γιορτές.

Από την ελιά ξεκινάει και η ιστορία του οίκου ο οποίος ιδρύθηκε το 1976 από τον 23χρόνο τότε Ολιβιέ Μπωσσάν με σκοπό να δημιουργήσει μια εταιρεία που γιορτάζει και διατηρεί τις παραδόσεις της γενέτειράς του Προβηγκίας. Για την ιστορία, Οξιτανία είναι μία περιοχή που υπήρχε κατά τον Μεσαίωνα, εκτείνοντας τη νότια Γαλλία, τη βορειοανατολική Ισπανία και τη βόρεια Ιταλία. Η Οξιτανική ήταν η μητρική γλώσσα και εξακολουθεί να ομιλείται ως δεύτερη γλώσσα σε ορισμένες περιοχές αυτής της περιοχής.

Χρησιμοποιώντας ένα παλιό εργοστάσιο σαπουνιού που του δωρήθηκε, ο νεαρός Μπωσσάν αναβίωσε την παραδοσιακή τέχνη της σαπωνοποιίας της Μασσαλίας κατασκευάζοντας σαπούνια φυτικής προέλευσης. Το πρώτο εργοστάσιο και μπουτίκ L’Occitane άνοιξε το 1981 στο Βολξ, ένα χωριό στην Προβηγκία.

Από το άνθος, στα φύλλα, στο ξύλο, οι εορταστικές συλλεκτικές συλλογές παρουσιάζουν τις μοναδικές αρωματικές και φυτικές πτυχές της Χριστουγεννιάτικης ελιάς της Προβηγκίας. Ευχάριστα οικεία, υπέροχα καινούρια, η ποικιλία των συλλεκτικών συλλογών ξυπνούν χαρούμενες αναμνήσεις και δημιουργούν υπέροχες νέες.

Το ποπ-απ ημερολόγιο “The Cultivators of Love”

 

Οι συλλογές του οίκου L’Occitane En Provence είναι διαθέσιμες στα παρακάτω σημεία πώλησης:

En Provence Boutique, Κασσαβέτη 4, Κηφισιά, L’Occitane En Provence Boutique, Πλ. Εσπερίδων 2, Γλυφάδα, Attica Golden Hall, Attica City Link, Notos Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Hondos Center Γλυφάδα και Hondos Center Περιστέρι