glõ, Flower Enzyme Peel, για να είσαστε ακόμα πιο λαμπερές στις γιορτές!

Art_Pho_RnwPl_MO_White[dropcap]Α[/dropcap]ν εξαιρέσουμε την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, τις υπόλοιπες ημέρες μέρες του χρόνου τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τις διάφορες καθημερινές δουλειές και υποχρεώσεις. Άγχος, κούραση, ξενύχτι, αρχίζουν να αποτυπώνονται στην επιδερμίδας μας. Προσθέτοντας και τους ρύπους από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, είτε από τη μόλυνση, είτε από τον καπνό των τσιγάρων, το δέρμα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο χάνοντας τη φωτεινότητα και λάμψη του.

«Η καλύτερη φροντίδα που μπορεί μία γυναίκα να δώσει, είναι η απολέπιση», συμβουλεύει η Ευγενία Καλογεροπούλου MD, δερματολόγος και αφροδισιολόγος. Φανταστείτε το δέρμα σας σαν ένα λευκό και καθαρό καμβά έτοιμος να ζωγραφιστεί. Όταν η επιφάνεια αυτού του καμβά δεν είναι καθαρή, κανένα χρώμα δεν θα δώσει το αποδώσει το ζητούμενο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και εδώ. Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια, αποκαλύπτετε ένα πιο λείο, καθαρό και λαμπερό δέρμα που θα ενισχύσει τα αποτελέσματα του μακιγιάζ.

Το glõ, Flower Enzyme Peel είναι μια επιφανειακή δερμοαπόξεση που δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Η θεραπεία γίνεται με τα αμερικάνικα προϊόντα της glõ που αποτελούν μία νέα γενιά χημικών πήλινγκς. Εκτός από το αποκλειστικό σύμπλεγμα glõ Complex, περιέχουν υψηλά επίπεδα ενεργών συστατικών φαρμακευτικού βαθμού, πεπτίδια και οξέα φιλικά προς το δέρμα-ακόμη και του πιο ευαίσθητου-που προωθούν την κυτταρική ανανέωση χωρίς να τραυματίζουν τη δομή του δέρματος για να προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα χωρίς τα μειονεκτήματα του χρόνου αποκατάστασης και της αφυδάτωσης. Οι θεραπείες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος ώστε να κυμαίνονται από τις πιο επιφανειακές μέχρι τις πολύ βαθιές.

Μετά τη συζήτηση που είχα με τη γιατρό και κοιτώντας μέσα από το μεγεθυντικό φωτεινό φακό το δέρμα μου, δοκίμασα την glõ, Flower Enzyme Peel μία ήπια απολέπιση με φυσικά ένζυμα φρούτων η οποία συνδυάζεται με φωτοθεραπεία. Η φωτοθεραπεία είναι φως σε συγκεκριμένα μήκη στενού φάσματος το οποίο έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρει, βοηθάει και θεραπεύει διάφορες καταστάσεις στη δερματολογία, από νόσους μέχρι την καταπράυνση της οποιαδήποτε αντίδρασης όπως την ερυθρότητα στη δική μας αισθητική περίπτωση. Επιπλέον, το φως ενεργοποιεί τους ινοβλάστες στο χόριο για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τα δικά μας κύτταρα ώστε το αποτέλεσμα να διατηρηθεί ακόμα περισσότερο. Η glõ, Flower Enzyme Peel στη σύνθεση της χρησιμοποιεί εκχυλίσματα από ιβίσκο, λουλούδια του πάθους και κολοκύθα μαζί με ένα σύμπλεγμα από αντιοξειδωτικούς παράγοντες που προστατεύουν το δέρμα από DNA μεταλλάξεις που οφείλονται στην ηλιακή ακτινοβολία και στην περιβαλλοντολογική μόλυνση και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης βοηθώντας στην ανάπλαση του δέρματος. “Healing while peeling” όπως είναι και το μότο της εταιρίας. Ξαπλωμένη στην ειδική καρέκλα, η διαδικασία ξεκινάει με ένα καλό καθαρισμό της επιδερμίδας από ρύπους, λιπαρότητα και σμήγμα μ’ ένα προϊόν σε μορφή γαλακτώματος, στη συνέχεια μ’ ένα τζελ που περιέχει μικρή συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος και ολοκληρώνεται με την τονωτική λοσιόν για να προετοιμάσουν το δέρμα να δεχτεί το πήλινγκ καλύτερα. Το επόμενο στάδιο είναι το peeling-pre (preparation for peeling). Πάνω στην καθαρή τώρα επιδερμίδα η γιατρός θα απλώσει με πινέλο ένα ειδικό υγρό που περιέχει Α-υδροδυοξέα για να προχωρήσει με το πήλινγκ. Η αίσθηση που αφήνει είναι ότι κάτι με τσιμπάει ελαφριά. Κάτι που δεν διήρκησε περισσότερο από τρία λεπτά. Για να το αφαιρέσει από την επιδερμίδα δεν αρκείται μόνο στο νερό, αλλά περνάμε στο στάδιο της εξουδετέρωσης με ειδικό νερό για να αποκλείσουμε να έχει παραμείνει οτιδήποτε που θα συνεχίσει να δρα. Κάτι που δεν το θέλουμε. Στη συνέχεια, θα περάσω στο δωμάτιο οπού γίνεται η φωτοθεραπεία. Ξαπλωμένη τώρα στο κρεβάτι φορώντας στα μάτια γάζες και γυαλιά, ξαφνικά, ένα έντονο κόκκινο φως με πλημμυρίζει. Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο κέντρο του κόσμου και για είκοσι λεπτά –όσο διαρκεί-χαλαρώνω και αφήνω το μυαλό μου να ταξιδέψει. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με μία αναπλαστική μάσκα την οποία αφήνει στο πρόσωπο μου για δέκα λεπτά, πριν απλώσει την αναπλαστική κρέμα και το αντηλιακό, για να είμαι έτοιμη να συνεχίσω την ημέρα μου.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα μαζί με τη φωτοθεραπεία.

Επειδή πρόκειται για μία ήπια απολέπιση μπορεί να γίνεται και σε μηνιαία βάση η οποία έχει να κάνει με το χρόνο αναγέννησης των κυττάρων. Αν αυτό σας ακούγεται υπερβολικό, η γιατρός συμβουλεύει τουλάχιστον να κάνουμε 2-4 φορές το χρόνο.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όμως καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μετά μία αναπλαστική κρέμα που να περιέχει συστατικά όπως ψευδάργυρο, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Ε και Β.

Συμβουλές: Να φροντίζουμε το δέρμα μας στο σπίτι, αφιερώνοντας λίγα λεπτά καθημερινά. Να το καθαρίζουμε πρωί και βράδυ. Να μη ξεχνάμε το λαιμό. Να κοιμόμαστε 7-8 ώρες. Να μην καπνίζουμε. Με μέτρο το αλκοόλ. Να γυμναζόμαστε. Να φοράμε αντηλιακό καλοκαίρι και χειμώνα.

(33 derma clinic, Λ. Αλεξάνδρας 33, Αθήνα, τηλ: 210-6451910)