Γυναίκες στον ήλιο

 

img-ete-swimwear_164510983431.jpg_article_singleimage [dropcap]Μ[/dropcap]πορεί ο καιρός με τις ξαφνικές αλλαγές να παίζει παιχνίδια, το καλοκαίρι όμως έχει μπει επίσημα. Και εάν οι διακοπές είναι ακόμα στα σχέδια, οι πρώτες μικρές αποδράσεις έχουν αρχίσει καθώς και οι πρώτες εμφανίσεις στην παραλία. Για μία άψογη εμφάνιση, βεβαιωθείτε ότι όλα τα σημεία του σώματος σας είναι έτοιμα για αποκάλυψη. Παράλληλα μειώστε τους κινδύνους από την έκθεση στον ήλιο, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Πρόσωπο

Λίγο χρώμα στα μάγουλα από τον ήλιο μπορεί να δίνει προσωρινά μία όψη υγείας, αλλά η συνεχής έκθεση θα σας κάνει μακροπρόθεσμα να φαίνεστε μεγαλύτερη από την πραγματική σας ηλικία. Έρευνες αποδεικνύουν ότι μόνο το 5% της γήρανσης του δέρματος οφείλεται στο χρόνο. Για το υπόλοιπο 95% υπεύθυνη είναι ηλιακή ακτινοβολία. Για αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητο να φοράτε καθημερινά αντηλιακή κρέμα, πολλώ μάλλον δε, που ζούμε σε μία ηλιόλουστη χώρα, που θα προστατέψει την επιδερμίδα σας από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και από την εμφάνιση πανάδων και τη  δημιουργία καφέ κηλίδων.

Μακιγιάζ

Πως όμως θα αποκτήσουμε τη μπρούτζινη λάμψη που χαρίζει ο ήλιος, όταν τον αποφεύγουμε; Την απάντηση δίνουν τα μπρονζέ προϊόντα που μιμούνται το μαύρισμα. Πούδρες και μέικ-απ με oil-free συνθέσεις και σε φυσικές αποχρώσεις, τα οποία απλώνετε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό. Αρχικά, διαλέξτε μία απόχρωση ένα τόνο πιο σκούρα από τη δική σας, ώστε το μακιγιάζ να μη δείχνει ψεύτικο και σταδιακά όσο μαυρίζετε, επιλέγετε μία πιο σκούρα. Όσο για τα μάτια, αφήστε για λίγο στην άκρη τις μαύρες και καφέ σκιές και δοκιμάστε τις μπλε και ειδικά το μπλε ελεκτρίκ που φέτος είναι το απόλυτο χρώμα του καλοκαιριού και το οποίο τονίζει ακόμα ερισσότερο το μαύρισμα.

Μαλλιά

Εφόσον προστατεύετε τα μάτια σας με γυαλιά, γιατί να μην κάνετε το ίδιο και για τα μαλλιά σας φορώντας ένα καπέλο; Τα μαλλιά βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα και τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, πρέπει να τα προστατεύετε από τον ήλιο. Ειδικά στα βαμμένα ξεθωριάζει το χρώμα , ενώ το αλάτι, το χλώριο και ο αέρας  καταστρέφουν και ξηραίνουν την τρίχα. Αν το ξεχνάτε, τουλάχιστον μη ξεχνάτε να χρησιμοποείτε τα εξειδικευμένα προϊόντα που αναλαμβάνουν το ρόλο της προστασίας και της αναδόμησης.

Σώμα

Ένα μαυρισμένο σώμα δείχνει πάντα πιο ωραίο και σας κάνει να νιώθετε πιο όμορφες, αλλά γνωρίζετε ότι 1 στις 12 γυναίκες διατρέχουν τον κίνδυνο μελανώματος του δέρματος; Σκοπός μου δεν είναι να σας τρομοκρατήσω, απλώς να λάβετε πολύ σοβαρά το μήνυμα ότι δεν πρέπει να εκτίθεστε χωρίς αντηλιακή προστασία για λόγους υγείας αλλά και εμφάνισης, εάν δεν θέλετε το δέρμα σας, στο μέλλον, να δείχνει σταφιδιασμένο. Φροντίστε το αντηλιακό σας να είναι υποαλλεργικό, ανθεκτικό στο νερό, με δείκτη προστασίας όχι μικρότερη του SPF 15 ώστε να εξασφαλίζει επαρκή προστασία  τόσο από τις UVA όσο και από τις UVB υπεριώδεις ακτίνες.

Αυτομαύρισμα

Θέλετε να δείχνετε ήδη μαυρισμένες; Ο καλύτερος, πιο γρήγορος και χωρίς κινδύνους τρόπος είναι να δοκιμάσετε τα προϊόντα αυτομαυρίσματος ή self tanning. Εξελιγμένα στη σύνθεση τους, με λεπτή υφή, είναι εύκολα στον τρόπο χρήσης και εφαρμογής τους ώστε να απλώνονται ακόμα και στις πιο δύσκολες περιοχές, όπως η πλάτη. Παρόλα αυτά, συνιστώ να μην αποφύγετε να διαβάσετε τις οδηγίες.

Αποτρίχωση

Για να βρείτε ποια μέθοδος σας ταιριάζει, ο μόνος τρόπος είναι η δοκιμή. Το ξύρισμα είναι η γρήγορη λύση, αλλά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, οι κρέμες είναι ανώδυνες, αλλά μπορεί να εμφανιστεί αλλεργία. Το κερί, η χαλάουα και οι λωρίδες είναι πιο επώδυνες και απαιτούν κάποια τεχνική, αλλά τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο. Οι μηχανές είναι πρακτικές, αλλά αντενδείκνυνται για όσες έχουν κυκλοφορικά προβλήματα, ενώ το λέιζερ είναι το πιο αποτελεσματικό, αλλά και το πιο ακριβό και δεν κάνει για όλες τις τρίχες. Ίσως δείτε ότι προτιμάτε έναν συνδυασμό από τα παραπάνω.