Γιατί μου αρέσει ο Μάρτιος

Μπορεί η παροιμία να θεωρεί τον «Μάρτη γδάρτη και κακό παλουκοκάφτη» επειδή λόγω του άστατου καιρού να πιάσουν ξαφνικά τα κρύα και να μας αναγκάσει να κάψουμε ακόμα και τα παλούκια από τους φράχτες για να ζεσταθούμε, αλλά είναι ο πρώτος μήνας της αγαπημένης μου εποχής. Νιώθεις την ανοιξιάτικη αύρα στην ατμόσφαιρα. Και αυτό φτάνει. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που μου αρέσει ο Μάρτιος.

1. Είναι ο μήνας των γενεθλίων μου, της γιορτής μου και γενέθλια έχουν πολλά αγαπημένα μου πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι.
2. Είναι ο μήνας που γιορτάζουμε την επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας με την κήρυξη της Επανάστασης του 1821. 25 του μήνα είναι και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Την ίδια ημέρα γιορτάζει ο μεγάλος μου αδελφός που πήρε το όνομα του παππού μας.
3. «Λείπει ο Μάρτης με τη Σαρακοστή»;
4. Φοράς τον Μάρτη στον καρπό σου, το πλεγμένο με κόκκινη και λευκή κλωστή βραχιολάκι. Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τη χαρά και την ευτυχία ενώ το λευκό την αγνότητα και την αθωότητα.
5. Βλέπεις τις αμυγδαλιές να ανθίζουν και τα κλαδιά να βγάζουν καινούρια φύλλα.
6. Και μαζί με τη φύση νιώθεις να ανθίζεις και εσύ σε όλα τα επίπεδα του εαυτού σου. Είναι μία εσωτερική δυναμική αναγέννησης που σε σπρώχνει μπροστά.
7. Επτά η ώρα το πρωί που συνήθως σηκώνομαι, είναι πλέον μέρα.
8. 21 Μαρτίου είναι η εαρινή ισημερία, από την επομένη, η ημέρα θα είναι πιο μεγάλη
9. «Πάπισσα Ιωάννα» και «Δον Κιχώτης» στη Λυρική Σκηνή, “Moby Dick” στο Παλλάς, εικαστικές εκθέσεις, Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου, συναυλίες της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, του Jack Savoretti και jazz βραδιές στο Café του Νομισματικού Μουσείου, καινούριες θεατρικές παραστάσεις αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες που συνεχίζονται, δράσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης, η νέα πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων – Athens Culture Net που ξεκινάει από το Παγκράτι είναι μερικές από τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην πόλη μας και μας ξεσηκώνουν.
10. Τα μαγαζιά έχουν «φορέσει» τις ανοιξιάτικες βιτρίνες τους και χαζεύουμε τις καινούριες συλλογές ρούχων.