Fashion & Beauty Brands Awards

Τι είναι ένα βραβείο, αν όχι η δημιουργία, η προσπάθεια και η αναγνώριση του έργου σου;
Ενός έργου που αναδείχτηκε από όραμα, αγάπη, πίστη, υπομονή, επιμονή, θέληση;

Σε μία FAB-ulous τελετή απονομής που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Fashion Daily και την Boussias Communications και έγινε στο Art Factory το οποίο είχε μετατραπεί σε ένα ατμοσφαιρικό FABoulus περιβάλλον που ταίριαζε απόλυτα στην ιδέα της βραδιάς, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου έδωσαν το «παρών» περισσότεροι από 250 στελέχη των σημαντικότερων εταιρειών της ένδυσης και της ομορφιάς αλλά και δημοσιογράφοι και άνθρωποι του χώρου για να ανακαλύψουν τους νικητές των πιο καινοτόμων fashion & beauty brands και τις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ και επικοινωνίας τους. Τις υποψηφιότητες των FAB Awards αξιολόγησε και ψήφισε κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τριάντα εκπροσώπους από το συνολικό «οικοσύστημα» της μόδας, της ομορφιάς και του εμπορίου, όπως ανώτερα και ανώτατα στελέχη της, στελέχη από εταιρείες διαφήμισης και επικοινωνίας, fashion & beauty editors, influencers, καθηγητές και θεσμικούς εκπροσώπους, με Πρόεδρο την κα Βαρβάρα Βερνίκου, Διευθύνουσα Σύμβουλο, του Κλάδου πολυκαταστημάτων της Notos Com Holdings.

Καθισμένη στη θέση μου παρακολουθώ τη βράβευση με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Λαμπερή όπως πάντα και απόλυτα άνετη στο ρόλο της. Κάθε εταιρεία και brand που βραβεύεται αξίζει πολλά συγχαρητήρια γιατί όπως είπε και η ίδια η πρόεδρος στην αρχή της εκδήλωσης: “Σε μία διεθνοποιημένη αγορά, η επιτυχία και η καταξίωση ενός ονόματος δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Ο καινούργιος θεσμός των Fashion & Beauty- FAB Awards, μόνο να προσφέρει μπορεί, μόνο να τονώσει την προσπάθεια μπορεί, με αποτέλεσμα βεβαίως να αναβαθμίσει και να εξελίξει την ίδια την αγορά. Όχι μόνο το επίπεδο των συμμετοχών ήταν εντυπωσιακό και οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις δράσεις τους σε όλα τα επίπεδα marketing, επικοινωνίας, στρατηγικής με συγκεκριμένα όμως τα αποτελέσματά τους σε αύξηση πωλήσεων και κατάκτηση μεριδίων αγοράς, αλλά συγχρόνως ανέδειξε τη δουλειά πίσω από κάθε επιτυχία. Προφανώς η επιτυχία δεν είναι τυχαία και νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι και το κίνητρο σε κάθε προσπάθεια. Τα βραβεία αυτά τιμούν την ιστορία του χώρου και δείχνουν το μέλλον μέσα από την απόδειξη των καλών πρακτικών και έτσι μας επιτρέπουν να βλέπουμε με αισιοδοξία την εξέλιξη του χώρου μας”.

Και για αυτή την ιστορία του χώρου, για τη συνολική τους προσφορά στον χώρο που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας στη χώρα μας, ήταν συγκινητικό ότι ένα από τα τρία τιμητικά βραβεία δόθηκε στη μητέρα μου και ήταν τιμή μου και περηφάνια μου που το παρέλαβα εκ μέρους της. Πιο συγκεκριμένα, Life Achievement Award απονεμήθηκε στον κορυφαίο Έλληνα σχεδιαστή μόδας Γιάννη Τσεκλένη, τον άνθρωπο που έβγαλε την ελληνική μόδα στο εξωτερικό, στην Κατερίνα Τερζοπούλου, την πρώτη Ελληνίδα που μπήκε ως δημοσιογράφος και φωτογράφος μόδας στις επιδείξεις των μεγάλων οίκων και στη Μάϋρα Βαγιωνή Στασινοπούλου που -από τις συνταγές της γιαγιάς της- δημιούργησε μία πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών, βάζοντας τα φυσικά ελληνικά καλλυντικά στον παγκόσμιο χάρτη.

Για να δείτε μαγνητοφωνημένη την ομιλία της μητέρας μου: www.instagram.com/katerinaterzopoulou