Ένα στυλό που σβήνει τα σημάδια του χρόνου

Συνήθως με το στυλό γράφουμε. Υπάρχει όμως ένα διαφορετικό στυλό που αντί να γράφει, σβήνει όσα έχουν να «γραφτεί» στο δέρμα μας. Το όνομα του Dermapen4. Το Dermapen είναι η εξέλιξη των παλιών roller. Μοιάζει με μεγάλο στυλό το οποίο στην άκρη του έχει μικρές λεπτές βελόνες και αφορά τις θεραπείες μικρoβελονισμού ή microneedling.

Τι είναι ο μικροβελονισμός;
Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο η οποία με τη χρήση ειδικών μικροβελόνων για τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ταυτόχρονα την εισαγωγή κατάλληλων δραστικών ουσιών μέσα στο δέρμα. Όμως ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή.
Το κολλαγόνο μία σημαντική πρωτεΐνη που προσφέρει δύναμη και ανθεκτικότητα στους συνδετικούς ιστούς του οργανισμού και αποτελεί το βασικότερο συστατικό για τη σφριγηλότητα του δέρματος. Μετά την ηλικία των 20 ετών, κάθε χρόνο χάνουμε 1% του κολλαγόνου μας. Όσο περισσότερο κολλαγόνο χάνουμε, τόσο πιο πολλές και βαθιές ρυτίδες αποκτάμε.
Ο μικροβελονισμός «αναγκάζει» τον οργανισμό να παράγει αυξημένες ποσότητες κολλαγόνου στις περιοχές που εφαρμόζεται μέσω των μικρο-τραυματισμών που προκαλεί στις πάσχουσες περιοχές.

Η ιστορία του Dermapen
Το 2010 ξεκίνησε η επανάσταση στον μικρoβελονισμό με την πρώτη αυτοματοποιημένη τεχνολογία από την Dermapen. Δημιουργός ήταν ο Στην Μάρσαλ, ένας πολυδιάστατος ευφυής Αυστραλός μηχανικός ενέπνευσε μια ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών μηχανημάτων και λογισμικού. Εννέα χρόνια μετά, η κυκλοφορία του νέου Dermapen 4 ανεβάζει τον πήχη και πάει ακόμη πιο μπροστά την βιομηχανία νεότητας αναπτύσσοντας μια συσκευή η οποία ελέγχει με ακρίβεια όλες τις λειτουργίες με το πάτημα ενός κουμπιού εξασφαλίζοντας το απόλυτο αποτελέσματα στην εφαρμογή.

Τι κάνει
Συμβάλλει στην επανόρθωση των ουλών των γραμμών και των ρυτίδων ανώδυνα και αποτελεσματικά. Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό του, σε σχήμα στυλό με μικροσκοπικές βελόνες στην άκρη διεισδύει σε ελεγχόμενο βάθος στο δέρμα και δίνουν στον ειδικό την δυνατότητα για εφαρμογή με ακρίβεια χιλιοστού στα σημάδια της ακμής, σε ουλές αλλά και στις ρυτίδες.

Πως δουλεύει
Το Dermapen 4 φέρει κεφαλή 16 μικρό βελόνων, η οποία παρέχει 1.920 κανάλια διάτρησης ανά δευτερόλεπτο και εγγυάται ταχύτερο χρόνο θεραπείας. Καθώς η βελόνα, με την τεχνολογία RFID, διαπερνά με ασφάλεια την επιφάνεια της επιδερμίδας, προκαλούνται ανεπαίσθητες βλάβες οι οποίες θέτουν σε λειτουργία τους μηχανισμούς επούλωσης και επανόρθωσης του δέρματος μέσω της παραγωγής νέου κολλαγόνου, ελαστίνης, υαλουρονικού οξέος, αυξητικών παραγόντων και άλλων συστατικών. Η επιδερμίδα σταδιακά επουλώνεται, βελτιώνεται η ποιότητά της και τα σημάδια εξαφανίζονται.
Στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα του είναι ότι οι αποστειρωμένες κεφαλές διαθέτουν στεγανοποιημένη βαλβίδα σιλικόνης για προστασία από τις μολύνσεις και είναι ιδανικό για την θεραπεία των ουλών.

Η παρουσίαση έγινε στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, σε 110 πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους από όλη την Ελλάδα. Επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής και πλαστικός χειρουργός Περ Χέντεν από την Σουηδία, ιδιοκτήτης της Plastikkirurgi &behandlingar | Akademikliniken® μια από τις μεγαλύτερες και τις πιο σύγχρονες κλινικές της Ευρώπης που έχει συνδυάσει το όνομά του με την αισθητική ιατρική. Συντονίστρια της εκδήλωσης, ήταν η διακεκριμένη πλαστικός χειρουργός Αθηνά Γιαννοπούλου, MD – GA Plastic Surgery.
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος είναι η Marvifarm ΑΕ, μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία χονδρικού εμπορίου και διανομής φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και ιατροτεχνολογικών συσκευών και προϊόντων.

Βασίλης Μαραγκός, Chairman της MarviFarm Αθηνά Γιαννοπούλου, πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Τσαμούρης, Business Unit Manager Medical Aesthetic Devices της Marvifarm Ανδρέας Μαραγκός, CEO της Marvifarm

 

 

Ευάγγελος Τσαμούρης, Business Unit Manager Medical Aesthetic Devices της Marvifarm, Alona Gellerman, Dermapen World, Prof. Per Heden και Γιώτα Ρήγα, δερματολόγος