Cryolipo II, μία νέα εφαρμογή για τη μείωση του τοπικού πάχους

Feminine-Body-1024x768[dropcap]Σ[/dropcap]ήμερα, που όλο και περισσότερες γυναίκες γυμνάζονται και προσέχουν τη διατροφή τους για να βελτιώσουν το σώμα τους, υπάρχουν μερικά σημεία που αντιστέκονται τόσο στη συστηματική άσκηση, όσο και στην υγιεινή διατροφή. Αυτά τα σημεία είναι η μέση, η κοιλιά, οι γλουτούς και οι μηροί που ταλαιπωρούνται από το συσσωρευμένο λίπος, το οποίο «κατοικεί» στο βαθύτερο στρώμα του δέρματος, στο υποδόριο. Αν και χρειαζόμαστε το λίπος που αποθηκεύεται στα λιποκύτταρα (το σώμα μας έχει περίπου 25 έως 30 δισεκατομμύρια λιποκύτταρα) το οποίο χρησιμεύει ως ενεργειακό απόθεμα, θερμομόνωση και προστασία των εσωτερικών οργάνων, δεν θέλουμε την υπερβολική εναπόθεση λίπους που διαφοροποιούν το μέγεθος των λιποκυττάρων, αυξάνοντας τα με αισθητικές συνέπειες. Σύμφωνα με έρευνες, όλες οι δίαιτες είναι αποτελεσματικές στην αρχή. Όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων, 30% ως 60% των χαμένων κιλών έχει ξανά αποκτηθεί στους επόμενους δώδεκα μήνες. Αν συμπεριλάβετε ότι με την ηλικία αλλάζει η μεταβολική ικανότητα λόγω της πτώσης της αναπτυξιακής ορμόνης με συνέπεια να παίρνουμε πιο εύκολα βάρος, τα μεγεθυσμένα κύτταρα του υπερτροφικού λιπώδους ιστού σιγά σιγά δεν μπορούν να αντιδρούν. Ωστόσο, υπάρχει ένα αδύνατο σημείο. Τα λιποκύτταρα δεν αντέχουν το δυνατό ψύχος. «Μελέτες που έχουν διεξαχθεί αναφέρουν ότι εάν το κύτταρο του λιπώδους ιστού υποβληθεί σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επέρχεται ο ελεγχόμενος βιολογικός του θάνατος. Εν συνεχεία, το σύνολο των κατεστραμμένων λιποκυττάρων αποβάλλεται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω του λεμφικού συστήματος», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης που εφαρμόζει το νέο σύστημα Cryolipo II, ένα προηγμένο σύστημα επιλεκτικής κρυογλυπτικής, που βασίζεται στη μέθοδο της κρυολιπόλυσης, στο ιατρείο του.

Πρόκειται για μία μη επεμβατική και αναίμακτη μέθοδος χωρίς χρήση αναισθησίας, εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA), που έχει βασιστεί στην εκτεταμένη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για τις μη επεμβατικές μεθόδους λιπογλυπτικής.

Ο τρόπος

Το σύστημα διαθέτει δύο πολύ άνετες κεφαλές θεραπείας με ενσωματωμένη LCD οθόνη χειρισμού. Στην πρώτη φάση εφαρμόζονται τοπικά στον λιπώδη ιστό και με υποπίεση τον φέρνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του ψυχρού θαλάμου θεραπείας. Ως εκ τούτου, στη δεύτερη φάση, επιτυγχάνεται ισχυρότατη ψύξη (έως -9 βαθμούς Κελσίου), υπεύθυνη για τη μετέπειτα αποδόμηση των λιποκυττάρων, στην τρίτη φάση. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η γύρω περιοχή παραμένει ανέπαφη, καθώς ο λιπώδης ιστός είναι πιο ευαίσθητος στις επιπτώσεις του ψύχους, συγκριτικά με τους περιβάλλοντες ιστούς, που παραμένουν ανεπηρέαστοι.

Το αποτέλεσμα

Ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, η περιοχή του συσσωρευμένου λίπους μειώνεται από τις πρώτες κιόλας 20 ημέρες με το θεραπευτικό αποτέλεσμα να ολοκληρώνεται σε διάστημα τριών μηνών. Αναλόγως με το μέγεθος του προβλήματος του/της εκάστοτε ασθενούς, η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί ως μονοθεραπεία ή εφόσον κριθεί απαραίτητο να γίνουν και επιπλέον θεραπείες.

Τι άλλο να γνωρίζετε

Το Cryolipo II είναι μία ασφαλής και άνετη θεραπεία που διαρκεί μία ώρα. Με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και παρενέργειες όπως μούδιασμα ή μελανιές, μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να χάσουν τοπικό πάχος όπως είναι τα «ψωμάκια». Συνήθως δεν εφαρμόζεται σε άτομα με αυξημένη μάζα σώματος υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ενδεικτικά, το κόστος ανά περιοχή είναι 200€. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο εφόσον και το βάρος διατηρηθεί σταθερό και για το επόμενο τρίμηνο γυμνάζεστε. Κάτι που όλοι οι γιατροί συνιστούν για να έχετε καλή υγεία.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

(ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού 10 & Μενάνδρου 1, τηλ: 210-7222070, Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης)