7 Ασκήσεις για έναν όμορφο λαιμό

Γυμνάζετε τα χέρια σας, τους ώμους, τους γλουτούς, τα πόδια, επιμένετε στα «αδύνατα σημεία», μήπως όμως ξεχνάτε τον λαιμό;
Ο λαιμός είναι ένα από τα μέρη του σώματος μας που συχνά παραμελούμε. Τόσο στην περιποίηση του προσώπου μας όταν βάζουμε τις κρέμες ενυδάτωσης και καθαρισμού, όσο και στην εκγύμναση όταν γυμναζόμαστε. Για να διατηρηθεί ωστόσο σε όμορφη κατάσταση και για να αποφύγουμε πόνους ή να απαλύνουμε χρόνιους στον αυχένα, είναι σημαντικό να τον φροντίζουμε τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεων. Κάνοντας τις παρακάτω ασκήσεις καθημερινά, ο λαιμός και ο αυχένας σας θα σας ευγνωμονούν σε λίγο καιρό!

-Περιστροφές της κεφαλής
Καθισμένες σε μία άνετη θέση στο πάτωμα ή σε μια καρέκλα ή ακόμα και όρθιες, διατηρώντας την πλάτη σας σε ευθυτενή στάση και τους ώμους σταθερούς, γέρνετε το κεφάλι σας προς τα κάτω και αργά εκτελείτε 3-5 περιστροφές από τα δεξιά προς τα αριστερά και αντίθετα. Φανταστείτε ότι το πηγούνι σας είναι ένα πινέλο που διαγράφει τους κύκλους.
Tip: ακουμπήστε την παλάμη σας στο έδαφος (αν κάθεστε στο πάτωμα) ή στο πλάι των μηρών (αν είσαστε σε όρθια θέση) για να κρατήσετε τους ώμους κάτω και σταθερούς.
-Στροφή αριστερά και δεξιά
Κοιτώντας μπροστά, αυτή τη φορά, στρίβετε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά, μένετε για 3-5 βαθιές αναπνοές σε αυτή τη θέση και μετά αλλάζετε πλευρά
-Πλάγια και διαγωνίως κάμψη
Κοιτώντας πλάι μπροστά στο κέντρο, φέρνετε το δεξί σας χέρι στην αριστερή πλευρά της κεφαλής και ελαφρά ασκείτε μία πίεση προς τη δεξιά πλευρά, σαν να θέλει το αυτί σας να ακούσει κάτι. Στη συνέχεια κοιτάτε κάτω διαγωνίως και κατόπιν στρέφετε και κοιτάτε προς τα πίσω. Μένετε σε κάθε θέση για 3-5 βαθιές αναπνοές και επαναλαμβάνετε από την άλλη πλευρά.
-Χελώνα
Θυμάστε πως βγάζουν οι χελώνες έξω το κεφαλάκι τους από το καβούκι και το ξαναβάζουν μέσα; Αυτή την κίνηση θα μιμηθείτε και εσείς, κάνοντας την 10 φορές.
-Φιλιά στον αέρα
Διατηρώντας την ίδια θέση και στάση, γέρνετε το κεφάλι προς τα πίσω ώστε να κοιτάτε το ψηλά και στέλνετε 10 ηχηρά φιλιά στον αέρα.
-Ισομετρικές ασκήσεις για τον αυχένα
Πλέκετε τα δάκτυλα σας πίσω από το κεφάλι και ασκείτε πίεση με τα χέρια σας προς τα εμπρός ενώ συγχρόνως κρατάτε κόντρα πιέζοντας το κεφάλι προς τα πίσω. Το κεφάλι πρέπει να παραμείνει σε όρθια θέση και ακίνητο. Κρατάτε για 6 δευτερόλεπτα, χαλαρώνετε λίγο και επαναλαμβάνετε για 5 φορές. Όταν τελειώσετε, φέρνετε τις παλάμες σας μπροστά στο μέτωπο και ασκείτε την ίδια πίεση με την προηγούμενη άσκηση μόνο που αυτή τη φορά είναι αντίθετη, δηλαδή, τα χέρια σπρώχνουν πίσω και το κεφάλι μπροστά.