20 ερωτήματα που θα επαναπροσδιορίσουν τη ζωή σας

Important-Questions [dropcap]Μ[/dropcap]πορεί να μην σας ευχαριστεί η δουλειά σας, να νιώθετε ότι έχετε κολλήσει σε μία βαλτωμένη σχέση, εγκλωβιστεί σε μία κατάσταση ή παγιδευτεί σε ανασφάλειες που περιορίζουν τις δυνατότητες σας. Δικαιολογίες υπάρχουν, το γεγονός όμως ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα θέλατε, σας απομακρύνει από τις ενδόμυχες επιθυμίες σας και αναστέλλει την προσωπική σας ανάπτυξη, είναι αρκετό για να δείτε ότι υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Ότι έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη ζωή σας, να υιοθετήσετε νέες συνήθειες και να δημιουργήσετε τα κατάλληλη πλαίσια, αποδεχόμενοι με ειλικρίνεια την κατάσταση που βρίσκεστε. Δεν μπορείτε να ελέγξετε κάποιον αλλά και κανείς άλλος εκτός από εσάς δεν έχει τον έλεγχο του εαυτού σας. Η ζωή είναι απεριόριστη, έχετε όλα τα εφόδια για να αλλάξετε τα πράγματα και να πραγματοποιήσετε αυτά που θέλετε. Τα παρακάτω ερωτήματα έχουν στόχο να εμπνεύσουν έναν εγγενή προβληματισμό για κάνετε την προσωπική σας επανάσταση.

1 . Τι προσποιήστε ότι δεν γνωρίζετε;

Στην εποχή της πληροφορίας που ζούμε, έχουμε όλη την πληροφόρηση για να αυξήσουμε τις γνώσεις και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.

2 . Γιατί δεν κάνετε τα πράγματα που ξέρετε ότι πρέπει να κάνετε;

Ζωή δεν είναι να φανταζόμαστε τι πρέπει να γίνει. Η πραγματική πρόκληση είναι (όχι και τόσο) απλά, να κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε.

3 . Ποιες είναι οι αξίες σας; Ζείτε σύμφωνα με αυτές;

Όταν δεν ενεργούμε πιστοί στις αξίες μας και ακολουθούμε άλλες κατευθύνσεις, τότε προκύπτει δυσαρμονία ανάμεσα στον τρόπο που είμαστε και στον τρόπο που λειτουργούμε.

4 . Τι δεν ξέρετε, ότι δεν ξέρετε;

Είναι πάντα τα εμπόδια που δεν βλέπουμε ότι έρχονται που δημιουργούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή. Αποκτήστε τη συνήθεια να ρωτάτε τους ανθρώπους που έχουν περάσει από τέτοιες καταστάσεις πως τις έχουν διαχειριστεί, για μάθηση και καθοδήγηση.

5 . Με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεστε κάτι που δεν ήσασταν ενήμεροι;

Η αντίληψη που έχετε για κάτι είναι στο δικό σας πλαίσιο πραγματικότητας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πώς οι άνθρωποι πραγματικά σκέφτονται για σας.

6 . Μήπως τα «πρέπει» σας κλέβουν μέρος της ευτυχία σας;

Οι επιθυμίες του εγώ είναι συχνά σε σύγκρουση με τα συναισθήματα της καρδιάς. Θα έχετε πάντα ό, τι θέλετε, αν θέλετε αυτό που έχετε.

7 . Τι έμαθα σήμερα; Ποιον αγάπησα; Τι μ’ έκανε να γελάσω;

Αυτά είναι τα ουσιαστικά πράγματα της ζωής – μπορείτε στο τέλος της μέρας να πείτε ότι ήταν η μέρα σας αξέχαστη;

8 . Πώς θα νιώθατε αν πετυχαίνατε όλους τους στόχους της ζωής σας σήμερα;

Είναι λανθασμένη αντίληψη ότι η επιτυχία αποδεικνύει την πραγματική αξία κάποιου. Αισθάνεστε ότι τη στιγμή που θα έχετε καταφέρει να κερδίσετε τα χρυσά μετάλλια, το κύρος, την εξουσία, περισσότερο επιτυχημένοι; Η ικανοποίηση που δεν έρχεται γρήγορα είναι μια ισχυρή συνήθεια των πετυχημένων ανθρώπων, σημαίνει δυνατότητα για ανάπτυξη. Είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν αγωνιζόμαστε για τους στόχους μας παρά όταν αφήνουμε τον εαυτό μας να αισθάνεται αυτό που θέλουμε να αισθανθούμε όταν επιτευχθεί το αποτέλεσμα μας.

9 . Εάν δεν είχατε κανένα φόβο, τι θα κάνατε;

Φανταστείτε τον εαυτό σας στα 90 να κοιτάζει πίσω τη ζωή σας. Τι ρίσκα θα θέλατε να είχατε πάρει;

10 . Εάν πεθαίνατε, θα ανησυχούσατε γι ‘αυτό;

Ξεχνάμε τόσο εύκολα τι φτιάχνει τη διάθεση μας, ανεβάζει την ενέργεια μας και μας κάνει χαρούμενους. Όλοι μία μέρα θα πεθάνουμε, τόσο απλά και σίγουρα, για αυτό και καλό είναι μερικές φορές να το θυμόμαστε για να χαιρόμαστε τη ζωή.

11 . Επικεντρωνόσαστε στο σήμερα ή στο αύριο;

Το παρόν είναι ένα δώρο, γευτείτε το και να μην ξεχνάτε το μέλλον. Η ζωή είναι μια ισορροπία να γνωρίζουμε πότε να απολαύσουμε τη στιγμή και πότε να φυτέψουμε τους σπόρους για την αυριανή συγκομιδή.

12 . Γιατί όχι; Τι θα συμβεί εάν;

Μην αποδέχεστε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι, να αμφισβητείτε και να διερωτάστε αν κάτι δεν μπορεί να γίνει. Και αν σας αποτρέπουν, αλλάξτε τις αρνητικές απαντήσεις με θετικές δηλώσεις.

13 . Πως θα θέλατε να είναι η ζωή σας να είναι σε 5 χρόνια;

«Αν δεν ξέρεις πού πηγαίνεις, ποτέ δεν θα φτάσεις εκεί». Δημιουργήστε ένα όραμα, θέστε ένα στόχο, βάλτε έναν προσανατολισμό για το τι ελπίζετε να επιτύχετε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αν δεν είστε σίγουροι τι θέλετε στη ζωή σας .

14 . Τι μπορείτε να βελτιώσετε;

Μια ειλικρινής απάντηση και κατανόηση της συμπεριφοράς μας, παρέχουν τη βάση που χρειάζεται για να πετύχετε τους στόχους σας.

15 . Τι ή ποιος σας έκανε να νιώσετε καλύτερα σήμερα ;

Συχνά –και πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε- ζητάμε περισσότερα από ότι δίνουμε. Ένα πολύτιμο εργαλείο που «μετράει» την αξία σας μπορεί απλά να είναι να δώσετε περισσότερα από ό, τι παίρνετε.

16 . Ποιο είναι το ένα πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γίνει αυτή την εβδομάδα ή το μήνα;

Κρατήστε τον εαυτό σας υπεύθυνο και συνεπή, σημειώστε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και ολοκληρώστε ό,τι έχετε αναλάβει.

17 . Μπορείτε να το κάνετε τώρα;

Αν κάτι είναι σημαντικό ή επείγον και μπορεί να γίνει τώρα, κάντε το.

18 . Τι θα κάνατε διαφορετικά αν ξέρατε ότι κανείς δεν θα σας έκρινε;

Ο φόβος για τις γνώμες που θα σχηματίσουν οι άλλοι είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας που φρενάρει το ελεύθερο πνεύμα μας. Είτε είναι ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, ν’ ασχοληθείτε περισσότερο με το αγαπημένο σας χόμπι, ή να κάνετε το μεγάλο άλμα σε μια άγνωστη κατεύθυνση, θα το κάνατε αν γνωρίζατε ότι δεν θα υπάρχει κριτική;

19 . Είμαι αληθινός με τον εαυτό μου;

Στις μοναχικές ώρες, βαθιά αναλογιστείτε αυτό το ερώτημα δεδομένου ότι σχετίζεται με τις προσωπικές σας σχέσεις, την εργασία και τους σκοπούς σας. Αν κάποιος αγνοεί τα αληθινά του πάθη, τότε η επαγγελματική εξουθένωση και η κατάθλιψη παίρνει θέση μέσα σας. Έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε αυτό που σας καλεί.

20 . Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρατε ένα ρίσκο;

Είναι εύκολο να πέσουμε στην άνεση της ρουτίνας, αλλά το ρίσκο και η πρόκληση είναι εκεί όπου χτίζεται ο χαρακτήρας και αναπτυσσόμαστε. Ανεξάρτητα από το φόβο που μπορεί να σας προκαλεί μία αλλαγή, κάντε το βήμα να βγείτε από την άνετη ζώνη σας κάθε λίγο: δοκιμάστε κάτι καινούριο, μιλήστε με ένα νέο πρόσωπο, δείτε κάτι διαφορετικό…

(πηγή: internet)