Σαλάτα με καρότο και αλμυρά φιστίκια. Απλή, γρήγορη και εύκολη

Μου αρέσουν οι σαλάτες. Με την ποικιλία των λαχανικών που υπάρχει, τις βρίσκω από τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορούμε να φτιάξουμε. Από την πιο απλή-ντομάτα με κάπαρη, λάδι και ξινομυζήθρα ή την κλασική ελληνική μέχρι τις διάφορες περίεργες ταϊλανδέζικες ή μεξικάνικες. Η σαλάτα δεν είναι μόνο ένα υγιεινό πιάτο. Προσθέτουν μία πινελιά φρεσκάδας και ανακατεύοντας διάφορα υλικά δημιουργούν εξαιρετικές γεύσεις. Το μυστικό είναι ο αρμονικός συνδυασμός, κάτι που ισχύει σε όλα τα πράγματα της ζωής!

Την παρακάτω συνταγή την βρήκα στο βιβλίο «Ημέρες Νηστείας», από την Μοναστηριακή Κουζίνα (εκδόσεις Βιβλία Τερζόπουλος). Είναι από τια πιο απλές, γρήγορες και εύκολες σαλάτες που μπορείτε να φτιάξετε! Εκτός από τις σαλάτες, τρελαίνομαι για ξηρούς καρπούς. Αν και προτιμώ τους ωμούς και τους ανάλατους, υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Όπως σε αυτή την σαλάτα. Μία άλλη εξαίρεση είναι ότι δεν έχει λάδι, καθιστώντας την ιδανική για όσους νηστεύουν αυτές τις ημέρες και ο λάδι. Και εδώ θα ήθελα να κάνω μία παρένθεση. Αν και οικογενειακά έχουμε αρκετά χρόνια που έχουμε αποχωρήσει από τον εκδοτικό χώρο, κρατάμε ακόμα ένα μικρό κομμάτι, αυτό της έκδοσης κάποιων βιβλίων. Για αυτό το λόγο θα δείτε ότι οι περισσότερες αναφορές που κάνω σε συνταγές ή σε άλλα θέματα, είναι από τα βιβλία που έχουμε εκδώσει. Στο σάιτ http://www.terzopoulosbooks.com θα δείτε όλους τους τίτλους.

Σαλάτα με Καρότο και Κολοκυθάκια

Θα χρειαστείτε:
500 γρ. καρότα
500 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. αλμυρά φιστίκια
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
5 κουταλιές τσίλι σως
τον χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι (προαιρετικά)

Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα καρότα και τα κολοκυθάκια ωμά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Έτοιμη στο λεπτό!