Η ομορφιά δεν κάνει διακοπές!

Young woman holding beach umbrella, laughing, close-up

Φτιάχνετε το σακ-βουαγιάζ των διακοπών. Τσεκάρετε μαγιό, παρεό, πετσέτα, καπέλο, σαγιονάρες, αντηλιακό, θυμηθήκατε την κρέμα για μετά τον ήλιο, μήπως όμως ξεχάσατε κάποια άλλα καλλυντικά εξίσου σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών; Το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι απαραίτητο το σεσουάρ ή το έντονο μακιγιάζ όταν είσαστε μαυρισμένες από τον ήλιο, δεν μπορείτε όμως να παραμελήσετε μερικές απαραίτητες φροντίδες. Ποιες είναι αυτές;
Ενυδάτωση πρωί και βράδυ
Γιατί είναι σημαντική; Γιατί μία από τις σημαντικότερες συνέπειες που έχει η έκθεση στον ήλιο είναι η ξηρότητα της επιδερμίδας. Αν αμελείτε να της την προσφέρετε την ενυδάτωση που χρειάζεται πρωί και βράδυ, σιγά-σιγά θα αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα και την απαλότητα της και οι ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονες. Όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο, «αντιστέκεται» και καλύτερα στην ηλιακή ακτινοβολία. Και επειδή τις περισσότερες φορές μπορεί να περάσει κάποια ώρα μέχρι να πάτε στην παραλία, φορέστε πριν μία ενυδατική κρέμα και όταν είναι η ώρα βάλτε το αντηλιακό. Αν νιώθετε ότι αυτή την περίοδο ότι η ενυδατική κρέμα σας πέφτει βαριά, αντικαταστήστε την με ένα σέρουμ που είναι πιο ενισχυμένο σε υδρόφιλα μόρια. Τώρα, στις διακοπές, για την ενυδάτωση του σώματος προτιμήστε τις ειδικές κρέμες ή λάδια για μετά την ηλιοθεραπεία. Λόγω των ενισχυμένων συστατικών τους, θεωρούνται πιο κατάλληλες.
Tip: απλώστε την κρέμα σώματος όσο το δέρμα είναι ακόμα νωπό.
Καλός καθαρισμός μετά την ηλιοθεραπεία
Γιατί είναι σημαντικός; Γιατί τα συστατικά, από τις κρέμες που έχετε απλώσει πριν, έχουν εισχωρήσει βαθιά στην επιδερμίδα για την προστατέψουν. Άλλωστε, αυτός είναι και ο ρόλος τους! Ωστόσο, η επιδερμίδα πρέπει να αναπνεύσει. Για αυτό και απαιτείται ένας καλός καθαρισμός που θα αφαιρέσει τα κατάλοιπα των προϊόντων, ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία σμήγματος ή μαύρων στιγμάτων. Μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε πίλινγκ για ένα πιο βαθύ καθαρισμό. Και μην ανησυχείτε! Το μαύρισμα δεν πρόκειται να φύγει, μόνο τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται.
Tip: τονώστε την επιδερμίδα με ροδόνερο, που θα σας χαρίσει μία αίσθηση ευεξίας.
Προσεκτικό ξέβγαλμα των μαλλιών κάθε μέρα
Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά και θεωρείται ότι το αλάτι κάνει καλό να παραμείνει επειδή μετριάζει την έκκριση λιπαρότητας, είναι καιρός να αναθεωρήσετε αυτή την άποψη. Το αλάτι, το χλώριο, ο αέρας, η άμμος ταλαιπωρούν την τρίχα, η οποία αφυδατώνεται με αποτέλεσμα να μαλλιά να δείχνουν θαμπά. Επειδή το ζητούμενο είναι να διατηρήσετε την λάμψη και τη ζωντάνια τους, συνιστάται να τα ξεπλένετε με χλιαρό νερό κάθε φορά που γυρίζετε από τη θάλασσα. Και για να μην σπάσουν τα ξεμπλέκετε με χτένα ή με βούρτσα με δοντάκια, αποφεύγοντας τις βούρτσες με τρίχες. Από την άλλη μεριά, το καθημερινό λούσιμο δεν ωφελεί, δύο με τρεις φορές αρκούν.
Tip: χωρίς να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ ή σίδερο, δώστε ένα ελαφρύ κυματισμό στα μαλλιά σας πλέκοντας τα σε κοτσίδα όταν είναι ακόμα νωπά και αφήστε να στεγνώσουν φυσικά.