Βάλτε τη μάσκα

Οι μάσκες περιποίησης αποτελούν τη συμπληρωματική φροντίδα για την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας και αναπόσπαστο κομμάτι στο πρόγραμμα περιποίησης της. Από όλα τα καλλυντικά προϊόντα, έχουν τη μεγαλύτερη δόση ευεργετικών συστατικών στις συνθέσεις τους για να δώσουν άμεσα αποτελέσματα στο πρόσωπο. Και αν κάποτε ήταν δύσχρηστες και απαιτούσαν χρόνο για να δράσουν, τώρα είναι πιο εύχρηστες, δρουν σε λίγα λεπτά και εξειδικευμένες ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις περιπτώσεις. Υπάρχουν μάσκες που καθαρίζουν, που ενυδατώνουν ,που καταπραΰνουν από ερεθισμούς, που δρουν κατά της κούρασης και το στρες, που έχουν αντιρυτιδική δράση, που χαρίζουν λάμψη και φωτεινότητα. Επιπλέον, είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα. Εσάς ποια μάσκα σας ταιριάζει;

Ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα;
Είτε οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες (το κρύο, την απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας από εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους, τώρα το χειμώνα) είτε στη χρήση ισχυρών προϊόντων περιποίησης, είτε στη συχνή χρήση καθαριστικών που προκαλούν την καταστροφή των φυσικών λιπιδίων της επιδερμίδας ή στη λίγη ποσότητα νερού που πίνετε, η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση.
Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε ενυδατικές μάσκες. Περιέχουν πιο συμπυκνωμένες συνθέσεις για να παρέχουν στην επιδερμίδα την υγρασία που της λείπει και να επαναφέρουν την ελαστικότητα κάνοντας τη λεία και απαλή. Μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε δύο φορές την εβδομάδα ή όποτε νιώθετε το δέρμα σας ξηρό ή να σας τραβάει.

Λιπαρή επιδερμίδα;
Η κρέμα ημέρας δείχνει να μην απορροφάται, ενώ το μέικ-απ δυσκολεύεται να «σταθεί» για αρκετή ώρα. Οι εμφανείς πόροι και η περισσότερη έκκριση σμήγματος στα πλάγια της μύτης, στο κέντρο του πηγουνιού και του μετώπου εντείνουν το πρόβλημα της γυαλάδας και των διογκωμένων πόρων. Μία μάσκα που περιέχει μικρή ποσότητα σαλικυλικού και γαλακτικού οξέος καθώς και tea tree oil, που συστέλλει τους πόρους και έχει ρυθμιστικούς παράγοντες, θα απορροφήσει τη λιπαρότητα μετριάζοντας το πρόβλημα. Για τη λιπαρή επιδερμίδα ενδείκνυται, επίσης, όσες μάσκες έχουν υφή τζελ.

Κουρασμένη επιδερμίδα;
Είναι φορές που βλέπετε την επιδερμίδα να έχει χάσει τη ζωντάνια και τη φωτεινότητα της ή να χρειάζεται μία ενίσχυση που θα την «ξυπνήσει» πριν τη βραδινή έξοδο. Οι μάσκες με τονωτικά συμπλέγματα, όπως κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, πρωτεογλυκάνες θα την αναζωογονήσουν απαλύνοντας τα σημάδια κούρασης, θα την τονώσουν χαρίζοντας κάμψη και θα βελτιώσουν την όψη της.

Καθαρισμός σε βάθος;
Το νέφος και οι ρύποι της ατμόσφαιρας επηρεάζουν την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας προκαλώντας διάφορα προβλήματα όπως μαύρα στίγματα και θαμπάδα. Μία μάσκα καθαρισμού, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προϊόντα καθαρισμού, θα απαλλάξει την επιδερμίδα από τις τοξίνες, τη σκόνη και τους ρύπους και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της, ώστε να αναπνέει καλύτερα δίνοντας της υγιή και καθαρή όψη.

Ρυτίδες και χαλάρωση;
Όταν τα σημάδια γήρανσης από το χρόνο αρχίζουν να γίνονται ολοένα πιο εμφανή, υπάρχει τρόπος να τα αντιμετωπίσουμε με μάσκες αντιγήρανσης. Είναι ενισχυμένες με δραστικά αντιγηραντικά συστατικά, τα οποία μεταφέρονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας για να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και παρέχουν συσφιγκτική δράση για να τονώσουν το περίγραμμα του προσώπου.

Σωστή εφαρμογή σε 4 βήματα
Για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη της μάσκας, είναι πολύ σημαντικό να τη χρησιμοποιείτε σωστά.
1. Κατ’ αρχάς, η επιδερμίδα πρέπει να είναι καλά καθαρισμένη με γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν.
2. Εφαρμόζετε τη μάσκα για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία, αποφεύγοντας την περιοχή του στόματος και των ματιών (για τα μάτια υπάρχουν ειδικές μάσκες σε patch).
3. Οι περισσότερες μάσκες αφαιρούνται με χλιαρό νερό, κάνοντας απαλές κινήσεις.
4. Σκουπίζετε το πρόσωπο ταμπονάροντας.