Μπορεί να έχετε στο σπίτι δεκάδες βιβλία μαγειρικής με συνταγές από όλο τον κόσμο και από γνωστούς σεφ, αλλά ένα βιβλίο που συστήνω να το έχουν όλοι στο σπίτι τους, είναι το “Chef School” της Τζοάννα Φάροου. Δεν είναι απλώς ένα άλλο βιβλίο μαγειρικής όσο...

Αν θέλετε να προσθέσετε μια υπερτροφή στη διατροφή σας αυτό το φθινόπωρο, επιλέξτε το ρόδι. Είναι το φρούτο με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ώστε συχνά να αναφέρεται ως ο «κόκκινος χρυσός». Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του...

Τα ανάμικτα λαχανικά στο ταψί είναι η γιορτή του λαχανόκηπου στο πιάτο σας. Είναι υγιεινά και ελαφριά, είναι πεντανόστιμα και γίνονται πανεύκολα. Είναι η λύση όταν σκέφτομαι τι θα μαγειρέψω, αποτελούν από μόνα τους κύριο πιάτο και συνοδεύουν υπέροχα άλλα πιάτα.  Είναι και το φαγητό...

«Γλυκάθηκε η γριά στα σύκα, έφαγε και τα συκόφυλλα», λέει η γνωστή παροιμία για κάτι που απολαμβάνουμε και δεν μπορούμε να το αφήσουμε. Λένε ότι τα σύκα αποτελούν ένα φυσικό αφροδισιακό και τα τρώγανε σε περιπτώσεις που παρουσίαζαν σεξουαλική αδυναμία. Προσωπικά, τρελαίνομαι για τη γεύση και...

Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα λάτρης της μαγειρικής, μου αρέσει το καλό φαγητό. Τόσο αυτό που μπορείς να απολαύσεις σ’ ένα καλό εστιατόριο – και όταν λέω καλό εστιατόριο δεν εννοώ ακριβό αλλά αυτό που με μεράκι φτιάχνει νόστιμα πιάτα διαλέγοντας καλά πρώτα υλικά. Όσο...

Με οδηγό την εποχή, οι πάγκοι των λαϊκών αγορών γεμίζουν με τις ποικιλίες των φασολιών για να νοστιμίσουμε το τραπέζι μας…...

Μάιος είναι ο μήνας που τα περισσότερα άρθρα στα περιοδικά γράφουν για δίαιτες. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, ο καιρός έχει ζεστάνει, οι πρώτες εξορμήσεις στην παραλία έχουν γίνει και εσείς θέλετε να έχετε την καλύτερη εμφάνιση. Και ξεκινάτε δίαιτα. Για να χάσετε τα...