Η γοητευτική τέχνη της μαγειρικής

 

Μπορεί να έχετε στο σπίτι δεκάδες βιβλία μαγειρικής με συνταγές από όλο τον κόσμο και από γνωστούς σεφ, αλλά ένα βιβλίο που συστήνω να το έχουν όλοι στο σπίτι τους, είναι το “Chef School” της Τζοάννα Φάροου. Δεν είναι απλώς ένα άλλο βιβλίο μαγειρικής όσο ένας αναλυτικός οδηγός γαστρονομίας που μας εισάγει στη γοητευτική τέχνη της μαγειρικής βήμα προς βήμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ανατρέχω όταν θέλω να μάθω κάτι. Ας πούμε, αν σας αρέσει η λεμονόπιτα ή θέλετε να φτιάξετε μία παύλοβα, γνωρίζετε πόσα είδη μαρέγκας υπάρχουν;
Χωρισμένο σε δέκα κεφάλαια ξεκινάει από την επιλογή του εξοπλισμού, την καλή ποιότητα σκευών και εργαλείων και συνεχίζει με ζωμούς και σάλτσες, κρέας και πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά, λαχανικά και φρούτα, αυγά, ζυμαρικά, ζύμες, ψωμί και τελειώνει με κέικ, μπισκότα και επιδόρπια, το βιβλίο δείχνει περισσότερες από 250 τεχνικές μαγειρικής μέσα από απλές και κατανοητές οδηγίες με κατατοπιστικές εικόνες. Η Τζοάννα Φάροου γράφει άρθρα και βιβλία περί μαγειρικής και είναι στυλίστας φαγητών. Έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά, μεταξύ άλλων και με το BBC Good Food και έχει γράψει ένα ευρύ φάσμα βιβλίων μαγειρικής, συμπεριλαμβανομένης και της δικής της σειράς των μονοθεματικών βιβλίων, όπως Σάλτσες, Κέικ, Κρέας, Τάρτες, Ζυμαρικά και Σοκολάτα που κυκλοφορούν όπως και το “Chef School” από τις εκδόσεις μας, Βιβλία Τερζόπουλος. Προκειμένου να πάρει ιδέες για καινούριες συνταγές και να μάθει διάφορα μυστικά έχει επισκεφθεί τη χώρα μας καθώς την Κύπρο και την Τουρκία. Την προσαρμογή των συνταγών του βιβλίου Chef School έκανε η Λίντα Αγάλλου, μία από τις πιο γνωστές πέννες στον χώρο της μαγειρικής η οποία συνεργαζόταν µε το μηνιαίο περιοδικό Πρακτική, που εκδίδαμε, ως υπεύθυνη της μαγειρικής και έχει γράψει και το δικό της βιβλίο «Από το Αµπέλι στο Τραπέζι».