Τι θα κάνετε τις ώριμες μπανάνες; Φτιάξτε τις Banana bread

Η μπανάνα είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα. Σχεδόν κάθε μέρα το πρωινό μου αποτελείται από μία μπανάνα, την κόβω σε ροδέλες, πασπαλίζω λίγο κανέλα, προσθέτω λίγο ολικής αλέσεως ταχίνι και μέλι και έχω ένα σούπερ πάουερ ξεκίνημα. Ωστόσο δεν μου αρέσουν όταν μαλακώσουν. Τότε τις τρώω διαφορετικά. Αν ανήκετε στην ίδια κατηγορία με μένα που σας αρέσουν οι μπανάνες αλλά όχι ώριμες και μαλακές, σας δίνω δύο ιδέες πως να τις καταναλώσετε. Αν έχετε μία, μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ νόστιμο smoothie βάζοντας μαζί στο μπλέντερ γιαούρτι, νιφάδες βρώμης (προαιρετικά), φράουλες που τώρα είναι η εποχή τους. Αν έχετε τρεις, μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα ένα banana bread. Την παρακάτω συνταγή, που είναι πολύ απλή, μου την έχει δώσει η δεύτερη γυναίκα του πατέρα μου, η Μπάρμπαρα που είναι Αμερικανίδα.
Στην Μπάρμπαρα αρέσει η μαγειρική, έχει μία βιβλιοθήκη από βιβλία μαγειρικής από διάφορες κουζίνες και μαγειρεύει πάρα πολύ ωραία. Το γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών αλά αμέρικαν στυλ, είναι από τα φημισμένα της στον οικογενειακό και φιλικό της κύκλο. Σε αυτό φτιάχνει στρογγυλά, ατομικά corn breads με κρανμπέρις. Άλλη νοστιμιά!

Banana bread

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε:
3 ώριμες μπανάνες
2 αυγά καλά χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο (επειδή δεν είχα βούτυρο –επειδή δεν τρώω βούτυρο-το αντικατέστησα με δύο κουταλιές παρθένο πολύ καλό ελαιόλαδο- που αντίθετα τρώω πολύ)

Κοσκινίζετε μαζί:
2 κούπες αλεύρι
¾ κούπα ζάχαρη (προσωπικά βάζω καφέ)
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν σόδα
Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα της μπανάνας. Αν θέλετε, προσθέτετε ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια. Ανακατεύετε μαζί και απλώνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για ψωμί.
Ψήνετε στους 175ο βαθμούς C για μία ώρα.