Κυριακή , 22 Οκτώβριος 2017
Αρχική / Working Out Well / Η άσκηση της εβδομάδας #28

Η άσκηση της εβδομάδας #28

Side series – Clam shell (Κοχύλι)

Μία άσκηση που δουλεύει του γλουτούς, το εσωτερικό και εξωτερικό μέρος των μηρών αυξάνοντας την εμβέλεια της κίνησης από τα ισχία και ενδυναμώνει το powerhouse.

Στην άκρη του στρώματος είσαστε σε πλευρική θέση με το κάτω χέρι, τον ώμο, το κεφάλι, τον κορμό και τα πόδια ευθυγραμμισμένα. Τοποθετείτε το άλλο χέρι μπροστά σας σε ορθή γωνία με απλωμένη την παλάμη και τραβάτε πίσω προς την σπονδυλική στήλη τον αφαλό για να διατηρήσετε τη σταθερότητα. Λυγίζετε τα γόνατα σε 45ο περίπου, με τις φτέρνες να είναι στην ίδια ευθεία με τη λεκάνη. Παίρνετε εισπνοή και με την εκπνοή ανοίγετε το γόνατο, έχοντας ωστόσο τις φτέρνες ενωμένες. Εισπνέετε καθώς κλείνετε το γόνατο και επανέρχεστε στην αρχική  θέση.

Επαναλαμβάνετε 10 φορές από κάθε πλευρά.

Σημεία προσοχής: να μη φύγει η λεκάνη προς τα πίσω – οι φτέρνες να παραμένουν «κολλημένες» μεταξύ τους – κατά τη διάρκεια της άσκησης διατηρείτε ενεργοποιημένο το  powerhouse.

Tip: κάντε πιο έντονη την άσκηση σφίγγοντας τους γλουτούς σας τρεις φορές στην ανοικτή θέση.

Photo 26-2-15 - 5 35 42 μ.μ. (1)

Δείτε επίσης

10 καθημερινές ασκήσεις γιόγκα στο σπίτι για καλό και γερό σώμα

Όταν ο χρόνος πιέζει, υπάρχουν δέκα ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και σας δίνουν την ενέργεια, τη δύναμη και την ευλυγισία…