Όμορφα και λαμπερά μαλλιά το καλοκαίρι

Τώρα το καλοκαίρι, καθώς δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο, συχνά παραμελούμε ότι και τα μαλλιά μας χρειάζονται την ίδια προστασία όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και από τον αέρα, το αλάτι και το χλώριο που επιδρούν στην ελαστικότητα και στο χρώμα της τρίχας και προκαλούν αφυδάτωση, ψαλίδα, άγρια υφή και ξεθώριασμα του χρώματος. Για να δείχνουν όμορφα και να διατηρηθούν υγιή, χρειάζονται αυτή την εποχή να τους δώσετε λίγη φροντίδα παραπάνω.

Προφυλάξτε τα από τον ήλιο
Όπως προστατεύετε τα μάτια σας από την υπεριώδη ακτινοβολία φορώντας γυαλιά, το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τα μαλλιά σας φορώντας καπέλο ή μαντήλι στο κεφάλι. Ο ήλιος αλλοιώνει την κερατίνη της τρίχας, ανοίγει τα λέπια της και επηρεάζει τη μελανίνη της. Για αυτό βλέπετε την αλλαγή στο χρώμα, τόσο στο φυσικό που γίνεται πιο ανοιχτό, όσο και στο βαμμένο που αλλοιώνεται, με τις κόκκινες αποχρώσεις βαφών να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα. Για να το αποφύγετε, απλώστε ένα προϊόν (σε μορφή μάσκας ή σπρέι) με αντηλιακό δείκτη προστασίας που δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα και θυμηθείτε ότι αν βάφετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα τα εξειδικευμένα προϊόντα ανάλογα με την περίπτωση τους.
tip: πάρτε μαζί στην παραλία μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και απλώστε την στα μαλλιά σας. Η ζέστη θα κάνει τα συστατικά της μάσκας να εισχωρήσουν βαθύτερα στην τρίχα, ενώ παράλληλα θα τα προστατεύσει από το αλάτι ή το χλώριο.

Προστατέψτε τα από τον αέρα
Μπορεί το καλοκαιρινό αεράκι να δρα σαν φυσικό σεσουάρ για τα μαλλιά, ο θερμός αέρας ωστόσο στεγνώνει τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια της τρίχας και μπλέκει τα μαλλιά. Δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Να μην αφυδατωθούν και γίνουν άγρια στη υφή και θαμπά στην όψη και να μην σπάσουν καθώς τα χτενίζετε για να τα ξεμπλέξετε και δημιουργηθεί ψαλίδα.
tip: Για να μην τα αφυδατώσετε ακόμα παραπάνω, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα στάιλινγκ και δώστε ένα πιο καλοκαιρινό στυλ πλέκοντας τα σε κοτσίδες που μετά μπορείτε να λύσετε για το απόλυτο beach wave look. Όσο για το χτένισμα, προτιμήστε να τα ξεμπλέξετε στην παραλία με μία χτένα με αραιά δόντια ή ακόμα με τα δάκτυλα σας!

Περιποιηθείτε τα από το αλάτι και το χλώριο
Υπάρχει ένα μύθος ότι το αλάτι κάνει καλό στα μαλλιά γιατί τα «ψήνει» τα μαλλιά και έτσι δεν πρέπει να λουζόμαστε κάθε μέρα. Ισχύει όμως ακριβώς το αντίθετο. Ακριβώς επειδή τα «ψήνει» κάνει κακό στην υγεία της τρίχας η οποία χάνει τη φυσική της υγρασία και μαζί με αυτήν, τη λάμψη και το χρώμα της. Πόσο περισσότερο με το χλώριο που είναι και χημικό συστατικό. Είναι σημαντικό μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα να ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας και να τα λούζετε χρησιμοποιώντας ενυδατικά προϊόντα.
tip: Όπως ο ζεστός αέρας προκαλεί ξηρότητα στην τρίχα, το ίδιο κάνει και το ζεστό νερό. Μετά το λούσιμο, ξεβγάλετε τα μαλλιά με χλιαρό ή ακόμα και με δροσερό νερό.