Χειμωνιάτικες, διακοσμητικές ιδέες για το σπίτι

Μία από τις απλές χαρές των Χριστουγέννων είναι να στολίζουμε το σπίτι μας δίνοντας του μία ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα. Αν όμως σε λίγες ημέρες σας λείψει η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τα φωτάκια και το δέντρο και μετά το μάζεμα των στολιδιών το σπίτι σας φανεί «γυμνό», μερικές απλές, εύκολες και οικονομικές ιδέες μπορούν να δημιουργήσουν μία όμορφη, χειμωνιάτικη, γλυκιά θαλπωρή που θα μας κάνει να χουχουλιάζουμε στο σπίτι μας.

Προσθέσετε πλεκτά
Φέτος τα πλεκτά χειροποίητα πουλόβερ ξανά έρχονται στη μόδα, ένας ακόμα λόγος να τα βάλετε και στο χώρο σας. Πλεκτά μαξιλάρια και κουβέρτες φτιαγμένα από ουδέτερα χρώματα ταιριάζουν σε κάθε στυλ και προσθέτουν εκτός από τη ζεστασιά, μία μοντέρνα πινελιά.

Βάλτε κλαδιά δέντρων αντί λουλούδια στα βάζα
Γνωρίζετε ότι η μυρωδιά του πεύκου καταπολεμά το άγχος; Φέρτε λοιπόν αυτή τη φρέσκια μυρωδιά του ελάτου και του πεύκου στο σπίτι βάζοντας μερικά κλαδιά σε μεγάλα βάζα και τοποθετώντας τα κοντά στα παράθυρα

Μετατρέψτε τις βάσεις και τους δίσκους των γλυκών
Μέχρι τώρα σερβιρίζατε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, τώρα αντικαταστήστε τα γλυκίσματα τοποθετώντας κουκουνάρια, μικρά ρεσό και γυάλινες μπάλες.

Βάζα με κεριά
Δεν χρειάζεται να κρύψετε τα άδεια βάζα στα ντουλάπια. Βγάλτε τα έξω, βάλτε μέσα κεριά, κουκουνάρια και βελανίδια, ρίξτε ψεύτικο χιόνι, τυλίξετε γύρω χρυσή κορδέλα και μετατρέψτε σε όμορφα διακοσμητικά.

Χειμωνιάτικες μυρωδιές
Ζεστές, ξύλινες μυρωδιές από κανέλα και βανίλια, μήλο, πορτοκάλι και γαρύφαλλο και λίγη δόση από καραμέλα γίνονται πρώτες ύλες σ ένα ποτ πουρί και κάνουν το σπίτι σας να μοσχοβολά.

(πηγή: ιντερνετ, countryliving)