Στόχος, τα “αδύνατα” σημεία του σώματος

fitness-food-2

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ευθύνονται τα γονίδια για ένα ωραίο σώμα. Πολλά χαρακτηριστικά του σώματος μας οφείλονται σε γενετική κληρονομιά. Όμως για μια λεπτή και σμιλευμένη σιλουέτα, αυτό οφείλεται στις επιλογές και στον τρόπο ζωής που κάνουμε. Ακόμα και τα σούπερ-μοντέλα κάνουν αρκετές θυσίες για να τη διατηρήσουν, εσείς πόσο διατεθειμένες είναι να κάνετε κάποιες; Μπορείτε να βελτιώσετε το σώμα σας, αρκεί να πειστείτε ότι είναι στο χέρι σας, και αυτό, είναι θέμα απόφασης και δέσμευσης.

Καλλίγραμμα πόδια
Ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει ψηλούς και σφιχτούς γλουτούς και τονωμένους μηρούς; Λίγες είναι τυχερές από τη φύση τους, υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να βελτιώσουμε την εικόνα. Αυξάνοντας την καθημερινή σωματική δραστηριότητα. Περπατήστε περισσότερο, τρέξτε λίγο παραπάνω, ανεβείτε σκάλες, προσθέστε μία ακόμα μέρα άσκησης, εκτελέστε περισσότερες επαναλήψεις. Ένα από τα καλύτερα αθλήματα, είναι το κολύμπι. Χωρίς να ταλαιπωρεί το σώμα, το γυμνάζει όλο και συνιστάται ιδιαίτερα όταν υπάρχει πρόβλημα ευρυαγγείας. Άλλη ιδανική άσκηση για τα πόδια είναι το ποδήλατο.
Tip: ενισχύστε τη φροντίδα με τα κατάλληλα, καλλυντικά προϊόντα αδυνατίσματος και σύσφιξης.
Επίπεδη κοιλιά
Η φουσκωμένη κοιλίτσα μπορεί να οφείλεται σε πεπτικές διαταραχές ή στο στρες. Αν όμως μετράτε μερικούς έξτρα πόντους στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, καλό είναι να τους χάσετε γρήγορα. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η κοιλιακή παχυσαρκία αυξάνει σημαντικά τον καρδιοαγγειακό κίνδυνο και προδιαθέτει για σακχαρώδη διαβήτη. Σε έναν άνδρα η περίμετρος μέσης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 102 εκ και σε μία γυναίκα τα 88εκ.(εξαρτάται και από το ύψος). Για να χάσετε λίπος, αποφύγετε τις κατεργασμένες τροφές, τις τροφές με πολλά λίπη και τη ζάχαρη, περιορίστε το αλκοόλ και οτιδήποτε παρασκευάζεται με άσπρο αλεύρι. Προτιμήστε τα ψάρια και τα πουλερικά, τα φρούτα και τα λαχανικά και όσες τροφές φτιάχνονται με αλεύρι ολικής άλεσης. Θυμηθείτε να πίνετε πολύ νερό. Το πιλάτες και η γιόγκα θεωρούνται ιδανικές, επειδή δυναμώνουν εκ βαθέων τους κοιλιακούς μυς.
Tip: αν χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό προϊόν για την περιοχή της κοιλιάς, απλώστε το κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον αφαλό, με φορά προς τα δεξιά. Βοηθά στη διάλυση των λιποκυττάρων και στην καλή λειτουργία τους εντέρου.
Σφριγηλά χέρια
Συνηθίζεται να δίνουμε περισσότερη έμφαση στα κάτω άκρα και αμελούμε τα άνω άκρα. Με τα αμάνικα όμως ρούχα, τα χέρια έρχονται σε πρώτο πλάνο και είναι ένα από τα σημεία που εύκολα παρατηρείται χαλάρωση, ειδικά στο πίσω μέρος. Εδώ, η άσκηση – παράλληλα με τη διατροφή και τον έλεγχο του βάρους – παίζει μεγάλο ρόλο. Προσθέστε ασκήσεις με βαράκια οι οποίες θα γραμμώσουν τους μυς και θα συμβάλλουν στην ωραία εικόνα τους.
Tip: Δύο απλές ασκήσεις για όλο το βραχίονα. Σε όρθια ή καθισμένη θέση, κρατώντας (ιδανικά) βαράκια 1-1,5 κιλών, φέρτε τα χέρια σας τεντωμένα δίπλα στην λεκάνη με τις παλάμες να κοιτούν πίσω.  Πάρτε εισπνοή και με την εκπνοή κάνετε κίνηση προς τα πίσω και ψηλά χωρίς να λυγίσει ο αγκώνας και χωρίς να αλλάξουν θέση οι ώμοι. Επαναφέρετε στην αρχική θέση. Στη συνέχεια, θα παραμείνουν πίσω και από αυτή τη θέση κάνετε ψαλιδάκια, προσέχοντας να είναι τεντωμένος ο αγκώνας.