Ξέγνοιαστες διακοπές με προφύλαξη

First-Aid-Kit-List
Πως είναι να σας τσιμπάει σφίγγα και να ψάχνετε για αμμωνία όταν είσαστε στην παραλία; Να περπατήσει πάνω σας κάποιο έντομο και να σας προκαλέσει αλλεργία, εκεί που είχατε πάρει μία γλυκιά σιέστα; Ή να φάτε κάτι που να σας πειράξει και να πρέπει να βρείτε γιατρό αργά τη νύχτα;
Οι διακοπές είναι περίοδος ξεγνοιασιάς, αλλά απρόοπτα και ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Για να μην τρέχετε να ψάχνετε ανοιχτά φαρμακεία και διαθέσιμους γιατρούς μεσημεριάτικα ή βραδιάτικα, μαζί με το νεσεσέρ των καλλυντικών φτιάξτε και ένα νεσεσέρ φαρμακείου- αχρείαστο να είναι- με τα απαραίτητα για παν ενδεχόμενον και καλές διακοπές.
Τι να περιέχει:
– αντιισταμινική αλοιφή για τσιμπήματα και φαγούρες. Καλό είναι έχετε και μία που να περιέχει κορτιζόλη και αντιβιοτικό (για πιο ισχυρή αλλεργία ή τσιμπήματα από μολυσμένα κουνούπια), καθώς και μία ένεση ανδρεναλίνης σε πιθανότητα αλλεργικού σοκ και το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
– αμμωνία για τσιμπήματα από σφήκες και τσούχτρες.
– εντομοαπωθητικό
– αντιπυρετικά, αναλγητικά και παυσίπονα με παρακεταμόλη σε περίπτωση ηλίασης, ίωσης ή επειδή το ρίξατε παραπάνω έξω.
– μία κρέμα με πανθενόλη που θα σας ανακουφίσει σε περίπτωση που η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο προκάλεσε έγκαυμα στην επιδερμίδα σας.
– φάρμακο για τη διάρροια. Επειδή σε πολλά μέρη το νερό δεν είναι πόσιμο ή σε περίπτωση που σας πειράξει κάτι που φάγατε.
– αλγηνικά φάρμακα, αν σας πιάσει καούρα και δυσπεψία μετά από ένα γεύμα
– τσιμπιδάκι, ψαλιδάκι, αντισηπτικό ή οξυζενέ, βαμβάκι, τσιρότα και επιδέσμους, κρέμα που να περιέχει άρνικα, για τραυματισμούς και χτυπήματα.
-κολλύριο για τα μάτια με απλά καθαριστικά και με αντιβιοτικό σε περίπτωση επιπεφυκίτιδας και μολύνσεων του ματιού
– οινόπνευμα για την απολύμανση αντικειμένων.
Συμβουλή: φυλάξτε το φαρμακείο σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Αλλιώς, βάλτε το και στο ψυγείο αν χρειαστεί για να μην αλλοιωθούν τα φάρμακα.