Μικρά μυστικά από όλο τον κόσμο για την απώλεια κιλών


Τι κάνουν οι γαλλίδες και παραμένουν αδύνατες; Ξέρετε ποιο τσάι πίνουν στη Νότια Αφρική που βοηθάει στην απώλεια κιλών; Ή ποια είναι η αγαπημένη συνήθεια των Ολλανδών που τους κρατάει σε φόρμα; Αν και προσωπικά, θεωρώ ότι το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής είναι το καλύτερο όχι μόνο ως δίαιτα αλλά ως τρόπος διατροφής, παρακάτω θα διαβάσετε συμβουλές από διάφορες χώρες που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε.

Ταϊλάνδη: τρώνε πικάντικα τρόφιμα
Αν το ινδικό φαγητό είναι το πιο καυτερό, το ταϊλανδέζικο φαγητό είναι από το πιο πικάντικο στον κόσμο. Οι Ταϊλανδοί χρησιμοποιούν πολύ στο μαγείρεμα τις καυτερές πιπεριές, οι οποίες εκτός των πολλών θρεπτικών ιδιοτήτων τους, περιέχουν ένα συστατικό την καψαϊκίνη που αυξάνουν το μεταβολισμό, την καύση των θερμίδων και την μείωση του λίπους στο σώμα.
Πολωνία: τρώνε στο σπίτι πιο συχνά. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και ένας τρόπος για να ελέγχετε πόσο τρώτε. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν τρώμε έξω, τείνει να τρώμε όχι μόνο περισσότερο αλλά και να κάνουμε κάποιες παρασπονδίες στη δίαιτα μας.
Βραζιλία: συνδυάζουν το ρύζι με όσπρια. Η σάμπα δεν είναι ο μόνος τρόπος που κρατάει τις βραζιλιάνες σε φόρμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια είναι ένας από τους ιδανικούς συνδυασμούς τροφίμων, χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Ο λόγος είναι ότι από τα όσπρια παρόλο που είναι καλή πηγή πρωτεΐνης τους λείπει ένα από τα εννέα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, το οποίο βρίσκεται στο ρύζι.
Ολλανδία: κάνουν βόλτες με το ποδήλατο. Το 40 τοις εκατό των Ολλανδών χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους για μετακίνηση. Ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για ένα υγιές και λεπτό σώμα και η ποδηλασία θεωρείται μια σωματική δραστηριότητα με μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. Εκτός όμως από τους εξωτερικούς χώρους, υπάρχει και το indoor cycling που μπορείτε να κάνετε στο harry’s gym oaka, στο ΟΑΚΑ (για πληροφορίες, τηλ: 694 766 7179)
Γερμανία: δεν παραλείπουν το πρωινό. Το 75 τοις εκατό των Γερμανών τρώνε πρωινό καθημερινά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψωμί και φρούτα. Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, μας ξυπνάει, μας γεμίζει ενέργεια και μας συγκρατεί από το να τρώμε ακατάσχετα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι γιατροί, επιστήμονες και ειδικοί και συμβουλεύω, αν θέλετε να κάνετε μόνο μία αλλαγή που να έχει αντίκτυπο στη δίαιτα σας, είναι να τρώτε πρωινό
Ελβετία: τρώνε μούσλι. Γνωρίζετε ότι το μούσλι, αυτό το μείγμα από νιφάδες δημητριακών, ξηρούς καρπούς και φρούτα, φρέσκα ή αποξηραμένα που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα πρωινά στον κόσμο, επινοήθηκε το 1900 από τον Ελβετό γιατρό Μαξιμίλιαν Όσκαρ Μπίρχερ-Μπέννερ για τους ασθενείς στο νοσοκομείο του στη Ζυρίχη; Ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και σίδηρο, προσφέρει ενέργεια, βοηθάει στο μεταβολισμό και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.
Γαλλία: δεν βιάζονται να τελειώσουν. Η απόλαυση του φαγητού, είναι ένα από τα μυστικά των Γαλλίδων που τις κάνουν να παραμένουν λεπτές και κομψές. Το να τρώμε αργά δεν είναι ένας τρόπος να απολαμβάνουμε το φαγητό περισσότερο, αλλά έχουμε καλύτερη πέψη και απώλεια βάρους. Έρευνες υποδεικνύουν ότι όταν τρώμε πιο αργά, καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες χωρίς να κάνουμε καμία αλλαγή. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεται περίπου είκοσι λεπτά ο εγκέφαλος μας να δώσει την εντολή ότι είμαστε ικανοποιημένοι και να σταματήσουμε εγκαίρως.
Ινδία: κάνουν γιόγκα. Αν και αυτός δεν είναι ο πρωταρχικός λόγος να ξεκινήσετε γιόγκα, τα οφέλη της είναι πράγματι πολλά. Η γιόγκα, μέσα από τις πόζες και την αναπνοή, συμβάλλει σημαντικά στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού, την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του ενδοκρινικού και του καρδιαγγειακού συστήματος. Επιπλέον, επειδή δεν μένει μόνο στο σωματικό μέρος αλλά επιδρά και στο νευρικό σύστημα, αγγίζοντας το ψυχο-νοητικό κομμάτι και ενθαρρύνει τη συνειδητότητα, η εξάσκηση της μας κάνει να δούμε τα πράγματα και αλλιώς.
Ινδονησία: προσθέτουν τούμερικ. Στα ελληνικά κουρκουμάς. Αυτό το μπαχαρικό-θησαυρός που χρησιμοποιείται ως καρύκευμα, είναι το μυστικό της Ανατολής για το αδυνάτισμα. Εκτός ότι βοηθάει το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την γήρανση των κυττάρων μας, προλαμβάνει αρκετές σοβαρές ασθένειες, ρυθμίζει το μεταβολισμό και βοηθάει στην πέψη και στη διάσπαση του λίπους.
Ουγγαρία: τρώνε πίκλες. Πρόκειται για ένα φαγητό με βάση τα λαχανικά, συνώνυμο του τουρσιού. Αναφέρεται στον τρόπο συντήρησης των λαχανικών σε άλμη με νερό, αλάτι και ξίδι. Αν και χρειάζεται προσοχή λόγω της ποσότητας αλατιού, θεωρείται ότι οι τροφές που υποστεί ζύμωση βελτιώνουν την πέψη βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον οργανισμό μας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και αποκαθιστούν τη σωστή ισορροπία των βακτηρίων μέσα στο έντερο
Μεξικό: κάνουν σιέστα. Αυτός ο μικρός σε διάρκεια ύπνος των 15-20 λεπτών, θεωρείται ευεργετικός για τον οργανισμό. Δεδομένου ότι έχει διαπιστωθεί επιστημονικά πως η έλλειψη ύπνου συνδέεται με την εκδήλωση χρόνιων παθήσεων, όπως είναι η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η κατάθλιψη, μία σύντομη σιέστα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά να ανακουφιστούμε από το στρες και επαναφέρει τις ορμόνες και τις πρωτεΐνες του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα.
Νότια Αφρική: πίνουν κόκκινο τσάι ρόιμπος. Ξεχωριστό λόγω της γλυκιάς γεύσης του και ιδιαίτερα πλούσιο σε φλαβονοειδή, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από διάφορες παθήσεις. μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συστατικά ζωτικής σημασίας για όλες τις χημικές διεργασίες που πραγματοποιούνται στον οργανισμό και βιταμίνες C, Α και Ε, δεν περιέχει καθόλου καφεΐνη και πίνετε ζεστό ή κρύο.
Ελλάδα: πίνουν αφέψημα σημύδας. Τα φύλλα αυτού του ψηλού δέντρου που ευδοκιμεία στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Το εκχύλισμα από νεαρά φύλλα σημύδας έχει διουρητική δράση, βοηθάει στην καύση του λίπους, στη μείωση του ουρικού οξέος και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.