Θέρμαι Πλατυστόμου Resort & Spa, ένα μέρος αναζωογόνησης και ευεξίας

File 1-11-16 - 8 33 13 π.μ.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, στις ιαματικές πηγές οι Νύμφες πρόσφεραν τα θεϊκά δώρα της υγείας, της ευημερίας, της ευεξίας, της ρώμης και της πνευματικής ανάτασης. Με περισσότερες από 600 φυσικές θερμές και ιαματικές πηγές, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα επιλεγμένη από τους θεούς, σίγουρα όμως κατατάσσεται στις πλουσιότερες από πλευράς φυσικών πηγών ανά τον κόσμο χώρα. Σχεδόν 250 χλμ από την Αθήνα και σε μικρή απόσταση από την Λαμία, στην περιοχή του Δήμου Μακρακώμης, είναι τα Λουτρά Πλατυστόμου, από τις ποιο σημαντικές ιαματικές πηγές της Ελλάδας. Μάλιστα, δύο ιαματικές πηγές, γνωστές από την αρχαία εποχή των Αινιάνων και του βασιλιά τους Αχιλλέα βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις του Thermae Platystomou Wellness Resort &Spa.

_DSC7254
Η πρώτη ψυχρή και υδροθειούχα με φυσική θερμοκρασία 25˚C

_DSC7328
ενώ η δεύτερη θερμή αλκαλική θειοπηγή με φυσική θερμοκρασία 33,5˚C.

platystomo3

_DSC7246
Το Thermae Platystomou είναι ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων χτισμένο σε μια κατάφυτη, ιδιόκτητη έκταση 775 στρεμμάτων, στους πρόποδες της Όρθυς. Οι ιδιοκτήτες Μπίλλυ και Ιωάννα Στραγάλη θέλησαν να δημιουργήσουν ένα resort & spa που να είναι ταυτισμένο με την παροχή θεραπευτικών και αναζωογονητικών υπηρεσιών περιποίησης και ομορφιάς και με ειδικευμένα προγράμματα για χρόνιες παθήσεις, απώλεια βάρους, προγράμματα χαλάρωσης, αναζωογόνησης, ευεξίας και ομορφιάς.

_DSC7299

Το μενού που περιλαμβάνει και θεραπείες μασάζ είναι πράγματι μεγάλο! Το νέο Ασκληπιείο (έτσι ονομαζόντουσαν τα spa στην αρχαιότητα) διαθέτει 55 δωμάτια και 8 σουίτες.

File 1-11-16 - 8 31 12 π.μ.

Το παλιό Ασκληπιείο που για πολλά χρόνια ήταν τόπος παραθερισμού επιφανών μεγαλοαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συνέρρεαν εδώ για να επωφεληθούν από τις ιαματικές θεραπείες που πρόσφερε, δεν έχει ανακαινιστεί ακόμα, ωστόσο λίγο πιο πάνω βρίσκεται το ανακαινισμένο Ξενία. Πιο μικρό και σε πιο κάουντρυ στυλ, χωμένο ακόμα περισσότερο στο δάσος, είναι ιδανικό για κάποιον που θέλει να βρει ηρεμία και ησυχία. Δεν είναι τυχαίο που πολλές σχολές γιόγκα το έχουν επιλέξει ως μέρος για retreat.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ: 22360 22510, φαξ: 22360 22518, e-mail: info@platystomo.gr