Βασικές καλοκαιρινές φροντίδες

summer-beauty-flawless-skin-620x410
Τώρα το καλοκαίρι με τη ζέστη που κάνει, στη φροντίδα της ομορφιάς μας υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο καιρό και άλλα στα οποία οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή μας.
Προστασία της επιδερμίδας
Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για τη θάλασσα. Η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας μετά την πρωινή κρέμα κρίνεται απαραίτητη όταν βγαίνουμε από το σπίτι. Εκτός από την περιοχή του προσώπου θα πρέπει να εφαρμόζετε σε όλα τα εκτεθειμένα σημεία όπως λαιμό, ντεκολτέ, ώμους και χέρια, για να τα προστατέψουμε και από τις κηλίδες που δημιουργεί ο ήλιος.
Ενυδάτωση
Όπως το νερό είναι απαραίτητο στον οργανισμό, το ίδιο ζωτική είναι η σωστή ενυδάτωση για την υγεία της επιδερμίδας. Χωρίς ενυδάτωση η επιδερμίδα γίνεται ξηρή και τραχιά στη υφή και θαμπή στην όψη. Στη διάρκεια του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες, το πρόβλημα της ξηρότητας γίνεται πιο έντονο, πρέπει να διατηρούμε την υγρασία στο πρόσωπο και στο σώμα μας με καθημερινή ενυδάτωση πρωί και βράδυ.
Καλή κουπ
Δεν είναι μόνο το πρόσωπο και το σώμα που υποφέρει από τον ήλιο, τη ζέστη και τη θάλασσα. Την ίδια ταλαιπωρία υφίστανται και τα μαλλιά καθώς αδυνατίζει η τρίχα. Τα δυναμώνουμε κόβοντας τις κατεστραμμένες άκρες, τα φροντίζουμε με ενυδατικές μάσκες, τα προστατεύουμε με ειδικά προϊόντα και τα προφυλάσσουμε φορώντας καπέλα ή μαντήλια.
Περιποίηση των άκρων
Δεν υπάρχει πιο άκομψη εικόνα από τα απεριποίητα πόδια σ’ ένα ζευγάρι όμορφα σανδάλια. Αν δεν μπορούμε μόνες μας να κάνουμε πεντικιούρ, ας επισκεφτούμε ένα κομμωτήριο ή nail shop οπού θα περιποιηθούν τα νύχια και θα φροντίσουν τα πόδια μας. Μόνες μας, την ώρα του ντους, τρίβουμε απαλά τις φτέρνες με ελαφρόπετρα και δεν παραλείπουμε να απλώσουμε την ενυδατική κρέμα σώματος και σε αυτά τα σημεία, για να τα προφυλάξουμε από το σκάσιμο.
Το καλοκαίρι μας θέλει όσο γίνεται πιο φυσικές. Επομένως, τι ξεχνάμε;
Το βαρύ μακιγιάζ
Το καθημερινό στάιλινγκ των μαλλιών
Τα βαριά αρώματα.