Αρχική / Being Well / Ξέγνοιαστες διακοπές με προφύλαξη

Ξέγνοιαστες διακοπές με προφύλαξη

First-Aid-Kit-List
Πως είναι να σας τσιμπάει σφίγγα και να ψάχνετε για αμμωνία όταν είσαστε στην παραλία; Να περπατήσει πάνω σας κάποιο έντομο και να σας προκαλέσει αλλεργία, εκεί που είχατε πάρει μία γλυκιά σιέστα; Ή να φάτε κάτι που να σας πειράξει και να πρέπει να βρείτε γιατρό αργά τη νύχτα;
Οι διακοπές είναι περίοδος ξεγνοιασιάς, αλλά απρόοπτα και ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Για να μην τρέχετε να ψάχνετε ανοιχτά φαρμακεία και διαθέσιμους γιατρούς μεσημεριάτικα ή βραδιάτικα, μαζί με το νεσεσέρ των καλλυντικών φτιάξτε και ένα νεσεσέρ φαρμακείου- αχρείαστο να είναι- με τα απαραίτητα για παν ενδεχόμενον και καλές διακοπές.
Τι να περιέχει:
– αντιισταμινική αλοιφή για τσιμπήματα και φαγούρες. Καλό είναι έχετε και μία που να περιέχει κορτιζόλη και αντιβιοτικό (για πιο ισχυρή αλλεργία ή τσιμπήματα από μολυσμένα κουνούπια), καθώς και μία ένεση ανδρεναλίνης σε πιθανότητα αλλεργικού σοκ και το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
– αμμωνία για τσιμπήματα από σφήκες και τσούχτρες.
– εντομοαπωθητικό
– αντιπυρετικά, αναλγητικά και παυσίπονα με παρακεταμόλη σε περίπτωση ηλίασης, ίωσης ή επειδή το ρίξατε παραπάνω έξω.
– μία κρέμα με πανθενόλη που θα σας ανακουφίσει σε περίπτωση που η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο προκάλεσε έγκαυμα στην επιδερμίδα σας.
– φάρμακο για τη διάρροια. Επειδή σε πολλά μέρη το νερό δεν είναι πόσιμο ή σε περίπτωση που σας πειράξει κάτι που φάγατε.
– αλγηνικά φάρμακα, αν σας πιάσει καούρα και δυσπεψία μετά από ένα γεύμα
– τσιμπιδάκι, ψαλιδάκι, αντισηπτικό ή οξυζενέ, βαμβάκι, τσιρότα και επιδέσμους, κρέμα που να περιέχει άρνικα, για τραυματισμούς και χτυπήματα.
-κολλύριο για τα μάτια με απλά καθαριστικά και με αντιβιοτικό σε περίπτωση επιπεφυκίτιδας και μολύνσεων του ματιού
– οινόπνευμα για την απολύμανση αντικειμένων.
Συμβουλή: φυλάξτε το φαρμακείο σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Αλλιώς, βάλτε το και στο ψυγείο αν χρειαστεί για να μην αλλοιωθούν τα φάρμακα.

Δείτε επίσης

Πρόωρη εμμηνόπαυση και διατροφή

Μπορούμε με την κατάλληλη διατροφή να αποφύγουμε την πρόωρη εμμηνόπαυση;…