Σάββατο , 25 Νοέμβριος 2017
Αρχική / Looking Well / Το σώμα σας θυμίζει μήλο ή αχλάδι;

Το σώμα σας θυμίζει μήλο ή αχλάδι;

Λίγες είναι οι γυναίκες που είναι ευχαριστημένες με την εμφάνιση του σώματος τους, ακόμα και αν ανήκουν στη κατηγορία των τυχερών.  Μερικές θα ήθελαν να έχουν τις αναλογίες ενός μοντέλου, κάποιες  άλλες θα επιθυμούσαν περισσότερες καμπύλες.

Το πώς είναι ο σωματότυπος σας καθορίζεται από τα γονίδια, ωστόσο  σημαντικό είναι να παρατηρήσετε  που υπάρχει τάση να πάρετε κιλά, ακόμα και αν το βάρος σας είναι φυσιολογικό.  Τα δύο βασικά σχήματα  που ταυτίζονται με τα σημεία που αποθηκεύεται το λίπος, είναι το «μήλο» και  το «αχλάδι»

Όταν το λίπος αποθηκεύεται γύρω από την κοιλιά και τη μέση τότε το σώμα θυμίζει το σχήμα του μήλου. Η λεκάνη είναι στενή και τα πόδια λεπτά. Όταν αποθηκεύεται στους γλουτούς και στους μηρούς δημιουργώντας τα «ψωμάκια» όπως συνηθίζεται να το λέμε και είναι χαρακτηριστικό των μεσογειακών γυναικών, το σώμα μοιάζει με το σχήμα του αχλαδιού.  Δυνατό σημείο είναι η μέση.  Τι αποκαλύπτουν όμως τα παραπάνω  για την υγεία; Αν και τα δύο σχήματα δημιουργούν προβλήματα, οι γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία του μήλου διατρέχουν περισσότερους  κινδύνους υγείας. Το λίπος στην κοιλιά σχετίζεται με το ενδεχόμενο προεμμηνορροϊκού καρκίνου του μαστού διότι μεταβάλλει τα επίπεδα λίπους του αίματος.  Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να δημιουργηθεί αρτηριοσκλήρυνση λόγω  του υψηλού ποσοστού  των λιπαρών οξέων , την εμφάνιση υπέρτασης και  με την ανάπτυξη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

Τι πρέπει να κάνετε για  να δείτε αν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σας είναι παραπάνω από ότι πρέπει;  Μετρηθείτε!   Εάν η  περιφέρεια της μέσης σας ξεπερνάει τα 88 εκατοστά  (102 εκατοστά για τους άνδρες) θα πρέπει να χάσετε βάρος. Μπορεί λοιπόν να φταίνε τα γονίδια για την κατανομή του λίπους,  ευθύνεται όμως και η κακή διατροφή, το παραπάνω  φαγητό, ενώ  σημαντικό ρόλο έχουν το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Το θετικό όμως είναι ότι με τη σωστή δίαιτα και την τακτική άσκηση χάνεται ευκολότερα από ότι το λίπος στην περιοχή των γλουτών το οποίο εγκλωβίζει  τα λιπαρά οξέα. Το καλό όμως νέο είναι, ότι  το τοπικό λίπος σε αυτή την περιοχή σας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις.

Για αυτό, ας αποδεχτείτε το σώμα σας με τα καλά φυσικά χαρίσματα,  κάνετε ανακωχή με τα λιγότερα καλά και προσέχετε  πάνω από όλα να διατηρήσετε την υγεία του.

Δείτε επίσης

Valmont, L’Elixir des Glaciers, Essence of Bees ένας συνδυασμός φύσης, τεχνολογίας και πολυτέλειας

Το μέλι, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη γίνονται τα τρία συστατικά της νέας συλλογής…