Κυριακή , 22 Οκτώβριος 2017
Αρχική / Looking Well / Όμορφο στήθος

Όμορφο στήθος

beauty

Από τα αιώνια σύμβολα θηλυκότητας,  το στήθος κατέχει θέση υπεροχής στη γυναικεία ομορφιά. Συχνά ωστόσο, ξεχνάμε να του δώσουμε τη φροντίδα που του αξίζει. Όμως δεν χρειάζεται να μπει ο Οκτώβριος για να μας θυμίσει ότι πρέπει να το προσέχουμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το  στήθος δεν είναι μυς, όπως πιστεύουν πολλές γυναίκες, αλλά λιπώδης ιστός ο οποίος και προσδίδει τον όγκο του. Το δέρμα είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο και στηρίζεται σε ένα πλέγμα από συνδετικές ίνες που του δίνουν ελαστικότητα. Αναπτύσσεται χάρη στα οιστρογόνα, μολονότι από μόνα τους δεν του προσδιορίζουν το μέγεθος. Μπορεί μία γυναίκα με μικρά στήθη να έχει υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων από μια γυναίκα μεγαλύτερα. Στο εσωτερικό του στήθους βρίσκονται οι μαστικοί αδένες που σκοπό έχουν την παραγωγή γάλακτος την περίοδο του τοκετού. Εκτός από τη μήτρα, δεν υπάρχει κανένα άλλο όργανο που να μεταβάλλεται σε μέγεθος, σχήμα και λειτουργία από το στήθος στη διάρκεια της εφηβείας, της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Εξαιτίας αυτού του γενετικού μηχανισμού, μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μία καρκινική προδιάθεση, για αυτό και συνιστάται η αυτοεξέταση και η μαστογραφία μετά από κάποια ηλικία. Πόλος έλξης, όλες θέλουμε να έχουμε ένα στητό και σφριγηλό στήθος, ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να το περιποιηθούμε καθημερινά.

-Στη διάρκεια του μπάνιου αποφύγετε να τρίψετε με δύναμη το δέρμα είναι καθώς είναι πιο λεπτό άρα και πιο ευαίσθητο. Αντιθέτως χρησιμοποιείτε ένα μαλακό σφουγγάρι και κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις γύρω από την περιοχή.

-Για να τονώσετε την μικροκυκλοφορία του αίματος ξεβγάλετε με κρύο νερό, μία ενέργεια που μπορείτε να κάνετε και τοπικά με τη χρήση ενός σφουγγαριού, αν δεν αντέχετε την αίσθηση του κρύου σε όλο το σώμα σας.

-Όταν τελειώσετε το μπάνιο, μην αμελείτε να ενυδατώσετε την περιοχή με ένα εξειδικευμένο προϊόν το οποίο θα απλώσετε με τις άκρες των δακτύλων σας κάνοντας μασάζ ξεκινώντας από έξω προς το κέντρο και προς τα πάνω.

-Μη ξεχνάτε να γυμνάζετε τους θωρακικούς μύες γύρω από το στήθος σας που το στηρίζουν. Πιέσεις με λυγισμένα και ενωμένα τα χέρια μπροστά, ψαλιδάκια, ανοίγματα, στο πλάι, πους-απς είναι μερικές από τις ασκήσεις που μπορείτε εύκολα να κάνετε κάθε μέρα και παντού.

-Μάθετε να στέκεστε ίσια. Με τη σωστή στάση του σώματος σε ευθυτενή γραμμή δεν θα φαίνεστε μόνο ψηλότερη και θα δείχνετε αγέρωχη, αλλά θα προβάλλετε ωραία και το μπούστο σας

-Τέλος αλλά όχι τελευταίο, μη ξεχνάτε να το κρατάτε στη θέση  και στο ύψος του με την υποστήριξη του σουτιέν, είτε έχετε μεγάλο ή μικρό στήθος. Ειδικά αν αθλείστε, είναι απαραίτητο για να μην το καταπονείτε με τους κραδασμούς. Βρείτε το σωστό μέγεθος ώστε να αγκαλιάζει χωρίς να πιέζει και να συγκρατεί χωρίς να σφίγγει και τον κατάλληλο τύπο ανάλογα με το μέγεθος.

Στήθος και υγεία

Ωστόσο ο σκοπός δεν είναι μόνο να κρατήσουμε το στήθος μας  στητό και σφριγηλό. Πιο σημαντικό από όλα είναι να είναι υγιές. Ο καρκίνος του μαστού είναι μία αρρώστια που την ακούμε όλο και πιο συχνά να χτυπάει γυναίκες άνω των σαράντα. Και δεν ευθύνονται πάντα οι κληρονομικοί παράγοντες. Σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό προέρχεται από το περιβάλλον και από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Και αν στο πρώτο, ελάχιστα  μπορούμε να κάνουμε, στο δεύτερο είναι στο χέρι μας να προσέξουμε ορισμένα πράγματα. Ας δούμε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορούμε να κάνουμε:

-Δεν διατηρούμε το βάρος μας σταθερό και ενδίδουμε σε γρήγορες δίαιτες με αβέβαια αποτελέσματα.

-Αποφεύγουμε να γυμναζόμαστε τακτικά. Διάφορες φυσικές δραστηριότητες μπορούν να μειώσουν  έως και 40% τη εμφάνιση του.

-Υπερβαίνουμε το ένα ποτό την ημέρα

-Δεν παίρνουμε σοβαρά την ηλικία μας. Σίγουρα μία γυναίκα κάτω των σαράντα έχει μικρότερες πιθανότητες, αλλά μετά τα σαράντα και τα πενήντα οπού ο κίνδυνος αυξάνεται δραματικά, θα πρέπει να εξεταζόμαστε κάθε χρόνο.

-Αναβάλουμε  να κάνουμε μαστογραφία θεωρώντας ότι είναι επώδυνη εξέταση.

-Αρχίζουμε ορμονοθεραπεία με οιστρογόνα και προγεστερόνη πριν την εμμηνόπαυση. Αν και αυτό δεν μπορεί να κριθεί ως λάθος, έχει κατηγορηθεί ότι αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης έως και 24%.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Euthalia Natural Cosmetic Values, μια σειρά ελληνικών φυσικών καλλυντικών

Τρια Ελληνικά φυτά προσφέρουν τα πολύτιμα συστατικά τους σε μία νέα ελληνική σειρά…