Αρχική / Looking Well / Nuxe, Nirvanesque η φυτική εναλλακτική στο μπότοξ

Nuxe, Nirvanesque η φυτική εναλλακτική στο μπότοξ

Το καθημερινό στρες είναι πολύ σκληρό για το δέρμα. «Φωνάζει» για βοήθεια, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε ότι υποφέρει. Στην πραγματικότητα, το δέρμα έχει μια φυσική καταπραϋντική στρατηγική: μέσω των νευρικών ινών, απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές που ονομάζονται εγκεφαλίνες, οι οποίες αναστέλλουν την πορεία των μηνυμάτων στρες προς τον εγκέφαλο. Δυστυχώς, αυτά τα «ηρεμιστικά μόρια» έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής, είκοσι δευτερόλεπτα το περισσότερο: οι εγκεφαλίνες καταστρέφονται πολύ γρήγορα

από τα δικά τους ένζυμα, τις εγκεφαλινάσες.

Οι συνεχείς μικρο-συσπάσεις του δέρματος επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά και

οι γραμμές έκφρασης κάνουν την εμφάνισή τους. Στις εγκεφαλίνες βασίζεται η καινοτομία της Nuxe που υιοθετεί μία επιστημονική προσέγγιση, την «αντίστροφη φαρμακογνωσία» η οποία προσδιορίζει το φυτό σύμφωνα με το δερματικό βιολογικό στόχο.

165.000 φυτά πέρασαν από το μικροσκόπιο για να εντοπιστεί αυτό που θα περιέχει την επαρκή ποσότητα ενός μορίου που θα ικανό να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις εγκεφαλινάσες. Και το βρήκαν στη ρίζα της παιωνίας. Με καταγωγή από το Θιβέτ, η παιώνια χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα πανέμορφα λουλούδια της. Πολυετές μπορεί να ζήσει ως και εκατό χρόνια, χρησιμοποιείται πολύ στην κινεζική φαρμακοποιία. «Κάθε γυναίκα που καταναλώνει ρίζα παιωνίας γίνεται τόσο όμορφη όσο το λουλούδι», λέει μία παλιά κινέζικη παροιμία. Επιπλέον, για να δυναμώσει τις δομές στήριξης του δέρματος, ένα σύμπλεγμα από τρία δραστικά εκχυλίσματα λουλουδιών (σπόροι μπλε λωτού, παπαρούνας και ρίζα αλθαίας) προστίθεται στη σύνθεση, για να προσφέρουν μαζί με τη νευρο-χαλαρωτική και νευρο-αγχολυτική δράση. Μία προσέγγιση που θυμίζει μπότοξ.

Η καινούρια εξειδικευμένη σειρά προσφέρεται σε τρεις συνθέσεις από την ελαφρύτερη ως την πλουσιότερη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος και συμπληρώνεται με μία κρέμα ματιών. Με λεπτόρρευστη υφή και ένα απαλό άρωμα από μιμόζα δεν θα μπορούσε παρά να κλείνεται και σε μία νέα οικολογικά σχεδιασμένη, σεβόμενη τις περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Δείτε επίσης

Radiant professional make up, Face & Shape Palette

Nέα παλέτα ρουζ 3 σε 1 από την Radiant professional για να αναδείξετε την ομορφιά σας…