Σάββατο , 25 Νοέμβριος 2017
Αρχική / Looking Well / Dercos Neogenic, η επιστημονική αγωγή κατά της τριχόπτωσης

Dercos Neogenic, η επιστημονική αγωγή κατά της τριχόπτωσης

 

Αν και η τριχόπτωση πλήττει σε μεγαλύτερο ποσοστό τους άνδρες από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, είναι σημαντική η αύξηση που παρατηρείται στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Και μπορεί μία απώλεια 50-100 τριχών την ημέρα να θεωρείται ένας φυσιολογικός αριθμός, τι γίνεται όμως όταν αυτό το όριο ξεπερνιέται; Μέχρι τώρα τα περισσότερα προϊόντα κατά της τριχόπτωσης εστιάζονταν στην παράταση της παραμονής των μαλλιών στο τριχωτό.

Από τότε όμως που η επιστημονική κοινότητα άρχισε να ερευνά το σημαντικό ρόλο που παίζουν τα βλαστοκύτταρα στον οργανισμό με την ικανότητα τους να αναπαράγονται διαρκώς και να χρησιμεύουν στην ανανέωση καταστραμμένων ιστών, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει όχι μόνο στο χώρο της ιατρικής αλλά και στο χώρο της κοσμητολογίας. Κι αν μέχρι τώρα η ικανότητα τους αξιοποιόταν στα κύτταρα του δέρματος, η L’ Oreal ανακάλυψε τη σπουδαία δράση τους στους θύλακες της τρίχας. Πιο συγκεκριμένα, στη φάση της αδράνειας, την περίοδο μεταξύ ενός παλιού και νέου κύκλου ζωής, οπού ο βολβός δεν είναι νεκρός αλλά ανενεργός. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια, τόσο μειώνεται ο αριθμός των τριχών που φαίνονται στο κεφάλι. Για να την κάνουν πάλι ενεργή, παρατήρησαν ότι τα βλαστοκύτταρα πρέπει να ζουν σε ένα υποξικό περιβάλλον για να λειτουργούν. Αυτή η παρατήρηση, οδήγησε στη δημιουργία του Stemoxydine®, του 1ου πατενταρισμένου μορίου με βιομιμητική δράση που μιμείται τις επιδράσεις ενός περιβάλλον χαμηλό σε επίπεδα οξυγόνου. Η συγκέντρωση του 5% στη λοσιόν, προάγει τη βέλτιστη λειτουργία των βλαστοκυττάρων. Κλινική μελέτη σε άτομα με αλωπεκία που περιλάμβανε αγωγή με καθημερινή εφαρμογή για τρεις μήνες, απέδειξε αύξηση 4% της πυκνότητας των μαλλιών, που ισοδυναμεί με 1.700 νέες τρίχες.

Το Dercos Neogenic διαθέτεται σε αμπούλες σε συσκευασία 28 μεμονομένων δόσεων. Απλώνεται με εφαρμογή μασάζ, έχει ευχάριστο άρωμα, στεγνώνει γρήγορα χωρίς να αφήνει τα μαλλιά λιπαρά και κολλώδη και χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

Για μία ολοκληρωμένη αγωγή συνιστάται συνεχόμενη χρήση για 3 μήνες.

Δείτε επίσης

Valmont, L’Elixir des Glaciers, Essence of Bees ένας συνδυασμός φύσης, τεχνολογίας και πολυτέλειας

Το μέλι, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη γίνονται τα τρία συστατικά της νέας συλλογής…