Δευτέρα , 20 Νοέμβριος 2017
Αρχική / Being Well / Ασχολούνται όλες οι γυναίκες με την ομορφιά;

Ασχολούνται όλες οι γυναίκες με την ομορφιά;

Ήταν ένα ερώτημα που έθετα αρκετές φορές στον αυτό μου, ως υπεύθυνη ομορφιάς σε έντυπα περιοδικά και σε ηλεκτρονικού τύπου.

Η απάντηση είναι ναι. Η ομορφιά πάντα λατρευόταν,  ωστόσο το πόσο πολύ ασχολούνται εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, τόσο ψυχολογικούς όσο και από την  ηλικία, τον τρόπο ζωής που κάνουμε, το προσωπικό στυλ της κάθε μίας.

Γύρω στα δεκατρία, τα κορίτσια  αρχίζουν να βάφουν τα νύχια τους, ν’ ασχολούνται με τα μαλλιά τους  και να φορούν λιπγκλος στα χείλη και μολύβι στα μάτια.  Οι έφηβες κόρες των φίλων μου ξέρουν  απέξω και ανακατωτά τα ονόματα και τα νούμερα των βερνικιών. Και ποιο είναι το it χρώμα.  Οι νεαρές γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο μακιγιάζ και στις τάσεις που επικρατούν κάθε νέα σεζόν. Είναι αυτές που θα πειραματιστούν με τα διάφορα look,  άλλωστε σε αυτές τις ηλικίες ακόμα και το πιο extreme μπορεί να δικαιολογηθεί. Μετά τα τριάντα-κάτι,  αρχίζουν να τους απασχολούν θέματα αντιγήρανσης.  Τα βαζάκια με τις υποσχέσεις της νεότητας αρχίζουν να πληθαίνουν πάνω στο ράφι.  Ωστόσο, υπάρχει και μία κατηγορία, που λόγω της καθημερινότητας και των πολλών υποχρεώσεων δεν έχουν το χρόνο -που  θα ήθελαν -να αφιερώσουν.

Πιστεύω όμως ότι όλες οι γυναίκες ενδιαφέρονται , γιατί δεν έχω συναντήσει καμία που να μην έχει ούτε ένα καλλυντικό στο σπίτι της. Στις διάφορες συζητήσεις που κάνουμε με τις φίλες μου, συχνά με ρωτάνε ποια είναι η γνώμη μου για μία κρέμα που έχουν ακούσει ή ποια θεραπεία να τους συστήσω για να απαλύνουν τις μικρές ρυτίδες που έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται (όσο και να είμαστε άνετες, το πέρασμα του χρόνου δεν μας αφήνει αδιάφορες) κάποιο tip να τους δώσω.  Αυτό που προσπαθώ να τους εξηγήσω είναι ότι δεν υπάρχει μία απάντηση.  Απόλυτη για να συστήσω κάτι δεν μπορώ να είμαι, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.  Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που συμβουλεύω σε όλες τις γυναίκες να τηρούν και αποτελούν για μένα τα βασικά στοιχεία της ομορφιάς. Σχολαστικό ντεμακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν κάθε βράδυ ανεξάρτητα τι ώρα θα γυρίσετε και πόσο κουρασμένες είσαστε, καθαρισμός με κάποιο προϊόν τζελ το πρωί, κρέμα ματιών, ενυδατική/ αντιοξειδωτική κρέμα ημέρας και αντιηλιακή κρέμα 365 ημέρες το χρόνο. Είναι μικρές φροντίδες που θα σας ανταμείψουν σε μερικά χρόνια!

Δείτε επίσης

Συμπληρώματα διατροφής, τα χρειαζόμαστε;

Όταν οι γρήγοροι ρυθμοί και ο πολυάσχολος τρόπος ζωής υπομονεύουν την υγεία μας, μπορούν να την βελτιώσουν;…