Σάββατο , 25 Νοέμβριος 2017
Αρχική / Looking Well / Ανοιξιάτικη ανανέωση προσώπου

Ανοιξιάτικη ανανέωση προσώπου

Τις βλέπετε κάθε μέρα. Αυτές τις οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο σας. Δεν είναι βαθιές, αλλά θα μπορούσαν να είναι πιο λείες. Δεν θα ήταν ωραίο να μην ήταν και τόσο έντονες αυτές που είναι δίπλα στο στόμα; Η γήρανση ξεκινάει λίγο μετά τα 19, αλλά είναι από την ηλικία των 35 (για άλλες γυναίκες μπορεί να λίγο νωρίτερα-εξαρτάται από πολλούς παράγοντες))και μετά που το δέρμα αρχίζει να χάνει τη νεανική, σφριγηλή και φρέσκια όψη.

Η περιοχή του προσώπου χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να μην εκθέτετε το πρόσωπο σας σε υπερβολική θερμότητα. Όπως λέει και ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης η έκθεση δημιουργεί βλάβη στον λιπώδη ιστό, εκεί που βρίσκονται οι ινοβλάστες και παράγεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη.

Από τη στιγμή που το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει και να σχηματίζονται ρυτίδες, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να βελτιώσει μια γυναίκα την εικόνα της. Μπορεί να είναι επεμβατικοί όσο και μη επεμβατικοί.

Αν το πρόβλημα είναι οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια – οι οποίες γίνονται περισσότερο ορατές γύρω στην ηλικία των 38 και μετά – και είναι μέτριου βαθμού, μπορείτε να τις λειάνετε με τη βοήθεια του μπότοξ. Λειαίνοντας τις ρυτίδες του μετώπου και ανοίγοντας τα μάτια στο πλάι, έχετε σαν αποτέλεσμα τα μάτια να φαίνονται πιο ανοιχτά και η χαλάρωση της επιδερμίδας να μην είναι εμφανής. Η διάρκεια του είναι συνήθως 5-6 μήνες και μπορεί να επαναλαμβάνεται 1-2 φορές τον χρόνο. Δεν συνιστάται να γίνεται σε συχνότερα χρονικά διαστήματα.

Στην περίπτωση που η χαλάρωση και οι ρυτίδες εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από το στόμα, στις λεγόμενες ρινοχειλικές αύλακες και είναι ελαφρύ έως μέτριου βαθμού, ο γιατρός θα προτείνει την έγχυση υαλουρονικού οξέος, γεμίζοντας τα σημεία που χρειάζεται.

Το υαλουρονικό οξύ, θεωρείται από τα πιο δημοφιλή ενέσιμα υλικά, μετά το μπότοξ. Πρόκειται για μία υδροφιλή ουσία που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας. Υπεύθυνο για την ενυδάτωση του δέρματος, το συναντάμε αρκετά συχνά ως δραστικό συστατικό στις φόρμουλες καλλυντικών προϊόντων. Σε ενέσιμη μορφή χρησιμοποιείται για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή και για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής, ώστε η χαλάρωση να μην είναι τόσο εμφανής. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχέει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε όλο το πρόσωπο με την μορφή της μεσοθεραπείας προκειμένου να το ενυδατώσει και να χαρίσει καλύτερη και πιο νεανική όψη. Μια ακόμη περιοχή όπου μπορεί να εφαρμοστεί είναι αυτή των ζυγωματικών, καθώς επίσης και στα χείλη για περισσότερο όγκο. Το υαλουρονικό οξύ διαρκεί συνήθως από 10-12 μήνες περίπου.

Μια άλλη θεραπεία που ενδείκνυται σε περιπτώσεις χαλάρωσης, σε γυναίκες ηλικίας μετά την ηλικία των 45-50 που χρειάζονται πιο έντονη σύσφιξη, είναι η εφαρμογή Accent με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων. Το Accent έχει την δυνατότητα να θερμαίνει τους ιστούς, σε βάθος ενός εκατοστού κάτω από το δέρμα. Με την θέρμανση αυτή των ιστών δημιουργείται μια μικρή θερμική βλάβη (κάτι σαν ένα πολύ ελαφρύ έγκαυμα) αποτέλεσμα της οποίας είναι η ρίκνωση, το μάζεμα, δηλαδή η σύσφιξη. Επίσης, η ελεγχόμενη αυτή θερμότητα που διαχέεται στο δέρμα, δεν ξεπερνά τους 40-41 βαθμούς, έχει σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και να παράγουν κολλαγόνο. Έτσι σε βάθος χρόνου (2-3 μηνών) το δέρμα φαίνεται πιο υγιές.

Ο Απόστολος Γαϊτάνης είναι πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

 

Δείτε επίσης

Valmont, L’Elixir des Glaciers, Essence of Bees ένας συνδυασμός φύσης, τεχνολογίας και πολυτέλειας

Το μέλι, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη γίνονται τα τρία συστατικά της νέας συλλογής…