Δευτέρα , 20 Νοέμβριος 2017
Αρχική / Looking Well / 40 και πιο λαμπερά

40 και πιο λαμπερά

Όπως κάθε νέα δεκαετία σηματοδοτεί καινούρια πράγματα, έτσι και η δεκαετία των 40 έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Αναθεωρούμε δομές, επανεξετάζουμε καταστάσεις, καθορίζουμε νέους στόχους, αναζητούμε νέες δραστηριότητες, εξερευνούμε νέες δυνατότητες. Είναι όμως και η δεκαετία οπού θέτονται υπαρξιακά ερωτήματα, υποδηλώνει την απώλεια της νεότητας, γίνονται οι περισσότερες βιολογικές αλλαγές και δημιουργούνται οι μεγαλύτερες αγωνίες.

Πως φαίνομαι;

Πατημένα σαράντα η Τζούλια Ρόμπερτς δείχνει καλύτερα από ποτέ. Το ίδιο και η Τζένιφερ Άνιστον, η Σάλμα Χάγιεκ, η Σοφί Μαρσό, η Καμερον Ντιάζ, η Χάλυ Μπέρι. Σήμερα, η επιστήμη της κοσμητολογίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την ανακάλυψη νέων θεραπειών, υπόσχεται παράταση της νεότητας, ώστε η ηλικία πλέον να θεωρείται ένας αριθμός συμβολικός. Όμως , οι φυσιολογικές εσωτερικές αλλαγές που έρχονται με την πάροδο του χρόνου είναι αναπόφευκτες να συμβούν. Το δέρμα αρχίζει να γερνάει γιατί αλλάζει η σχέση και η σύσταση των στοιχείων του. Ο κύκλος αναγέννησης των κυττάρων επιβραδύνεται, οι ινοβλάστες που ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται σταδιακά σε αριθμό, αλλάζει η διάταξη των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ οι ελεύθερες ρίζες που εισβάλλουν καθημερινά στο δέρμα προκαλούν μοριακές αλλοιώσεις. Εξωτερικά, αρχίζει να λεπταίνει και να χαλαρώνει, να γίνεται πιο ξηρό και λιγότερο ελαστικό και να διαγράφονται πιο έντονα οι επιφανειακές ρυτίδες. Ίσως παρατηρήσετε και κάποιες δυσχρωμίες.

Τώρα είναι που έχει μεγάλη ανάγκη από αγωγές ενυδάτωσης που θα αυξήσουν την υγρασία του για να συνεχίσει να δίνει την εικόνα της φρεσκάδας και ανάπλασης που θα επαναφέρουν τη σφριγηλότητα του.

Καθημερινή φροντίδα

Εκτός από την ενυδάτωση, ενισχύστε τη φροντίδα του δέρματος με καλλυντικά που περιέχουν στη σύνθεση τους δραστικά συστατικά όπως ρετινόλη και αμινοξέα που προστατεύουν και επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής των κυττάρων, πεπτίδια που εμποδίζουν τη χαλάρωση, βιταμίνη C και Ε που δρουν ως αντιοξειδωτικά.

Για πιο δραστική αντιμετώπιση

Από τις πιο διαδεδομένες ενέσιμες θεραπείες με άμεσα αποτελέσματα, παραμένουν το υαλουρονικό οξύ που «γεμίζει» τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το μπότοξ που ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις κάθετες ρυτίδες στο μεσόφρυο, τις οριζόντιες στο μέτωπο και τις λεπτές γύρω από τα μάτια. Άλλες δημοφιλείς θεραπείες μη επεμβατικές για τη βελτίωση της επιδερμίδας είναι η μεσοθεραπεία, η ανάπλαση με Pixel Laser , η φωτοανάπλαση με IPL, η σύσφιγξη με ραδιοσυχνότητες.

Δείτε επίσης

Michael Kors, Sexy Ruby, ένα άρωμα εμπνευσμένο από το μαγνητικό ρουμπίνι.

Θηλυκότητα, πολυτέλεια, τόλμη και αποπλάνηση αποπνέει το καινούριο άρωμα...